Connect with us

Ελλάδα

Σκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες – Λαχτάρησαν οι 15 επιβάτες

Published

on

Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Παξών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος, με δεκαπέντε επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 3,15ν.μ. νότια ν. Κέρκυρας.
Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος, όπου εντόπισαν το εν λόγω Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει κατάσβεση της πυρκαγιάς με ιδία μέσα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Στη συνέχεια, δώδεκα (12) εκ των επιβαινόντων μετεπιβιβάστηκαν στο έτερο Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κέρκυρας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις (03) επιβαίνοντες παρέμειναν επί του σκάφους και με ιδία μέσα κατέπλευσαν ασφαλώς στον λιμένα Λευκίμμης, συνοδεία περιπολικού σκάφους.
Από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement