Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κώστας Σβόλης: Στηρίζουμε το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Published

on

Μια άκρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Σβόλης.

Στον χώρο, ο οποίος υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, είναι εγκατεστημένες 45 εταιρείες που ασχολούνται κυρίως με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας το εξειδικευμένο προσωπικό της περιοχής. Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες, όπως και η ζήτηση εγκατάστασης κι άλλων εταιρειών, όμως υπάρχει στενότητα χώρου και για αυτόν το λόγο σχεδιάζεται και επέκταση. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ε.Π., Βασίλης Λουκόπουλος ανακοίνωσε στον Κώστα Σβόλη και στους συνεργάτες του ότι στις εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στο Πάρκο απασχολούνται αρκετοί νέοι που την περίοδο της κρίσης είχαν φύγει στο εξωτερικό και τώρα αρχίζουν να επιστρέφουν. Τα πράγματα, βέβαια, θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, αν η Πάτρα είχε μια Δημοτική Αρχή που δεν αντιμετώπιζε τον πανεπιστημιακό και επιστημονικό της κόσμο ως αντίπαλο. Οι δείκτες, άλλωστε, φανερώνουν ότι η Πάτρα έχει απολέσει εκατοντάδες νέους που επιλέγουν ως τόπο εγκατάστασης, για να εργαστούν σε μια βιομηχανία ή μια επιχείρηση, άλλες πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Άπαντες συμφώνησαν ότι οι επιστημονικοί φορείς επιβάλλεται να βοηθηθούν από τον Δήμο, αλλά και να βοηθήσουν με τη σειρά τους στην ανάπτυξη της πόλης μας, μέσα από μια συνεργασία αλληλεπίδρασης. Να σημειωθεί, τέλος, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Πάρκο είναι ότι δεν έχει χρηματοδότηση γιατί είναι Α.Ε., με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο αντιπρόεδρος του Πάρκου Βασίλης Παπασωτηρόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Λυκούργος Σταυρουλόπουλος και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», ενώ άκρως ενδιαφέρουσα ήταν και η συνάντηση που υπήρξε με τον καθηγητή Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννη Ματσούκα, ένα από τα λαμπρότερα μυαλά της περιοχής μας. Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» δηλώνει στο πλευρό των επιστημόνων μας και όταν αναλάβει τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας θα κάνει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τους βοηθήσει και τους αξιοποιήσει.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement