Connect with us

Ελλάδα

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων-Βελτίωση λειτουργίας των Επιχειρηματικών Πάρκων

Published

on

Με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ, η Επιμελητηριακή Κοινότητα, με πρόσφατη ανακοίνωση, επανέφερε τη σταθερή θέση και προσήλωσή της για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής για την ορθολογική χωροταξία – χωροθέτηση επιχειρήσεων.

Το εν λόγω πλαίσιο νομοθετικών πρωτοβουλιών που αποτελεί το αντικείμενο μιας εκτεταμένης τεκμηρίωσης, είναι το περιεχόμενο επιστολής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που απεστάλη προ ημερών στους συναρμόδιους Υπουργούς κ. Σκρέκα (Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας), Σκυλακάκη (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών) και Ταγαρά (υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας), υπό τον τίτλο «Σκέψεις και Προτάσεις για τη βελτίωση της νομοθεσίας ανάπτυξης και λειτουργίας Επιχειρηματικών Πάρκων».

Το πλαίσιο προτάσεων-νομοθετικών πρωτοβουλιών διαβιβάστηκε και προς την αρμόδια υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου. Η νέα προσπάθεια η οποία εκκινεί και θα συνεχιστεί καθ’ όλη την περίοδο της νέας κυβερνητικής θητείας, πρόκειται να αποτελέσει αντικείμενο στοχευμένης συζήτησης της Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης στην Θεσσαλονίκη, στις 8-9 Σεπτεμβρίου 2023, υπό τον τίτλο «Η οργανωμένη χωροθέτηση των επιχειρήσεων και η κυκλική οικονομία ως περιβαλλοντική και επιχειρηματική αξία. Η συμβολή της ΚΕΕ και της Επιμελητηριακής Κοινότητας στη θεσμική θωράκιση και αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης-συζήτησης, η Ένωση θα έχει την ευκαιρία να καταγράψει και να αναδείξει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει για την οργανωμένη χωροθέτηση των επιχειρήσεων εδώ και 15 χρόνια.

«Το σχέδιο πολιτικής για την οργανωμένη χωροθέτηση των επιχειρήσεων είναι εφικτό και υλοποιήσιμο, αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες συμβολής στην προσδοκώμενη ανάπτυξη και με ευρύτερα χαρακτηριστικά και επιρροές στην περιβαλλοντική πολιτική, την κυκλική οικονομία και την προστασία του αστικού και περιαστικού χώρου, παράλληλα με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων» αναφέρει σχετικά η ΚΕΕ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement