Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η γνώση είναι δύναμη-Στο ΙΤΥΕ ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Σβόλης

Published

on

Οι συναντήσεις του υποψηφίου Δημάρχου της Πάτρας Κώστα Σβόλη με φορείς της περιοχής συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Σειρά αυτήν τη φορά είχε η επίσκεψη στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων, εκεί όπου ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» είχε ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΙΤΥΕ, Δημήτρη Σερπάνο.

Το ΙΤΥΕ είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο κι εποπτεύεται από τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης, ενώ ασχολείται με στοχευμένη έρευνα για την εκπαίδευση, αναπτύσσοντας λογισμικό για χρήση του Υπουργείου Παιδείας. Έχει αναπτύξει το «My School» για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης (πανδημία) και υπάρχουν διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή όλα τα βιβλία που εξέδιδε παλαιά ο ΟΕΔΒ και μάλιστα με μειωμένο κόστος κατά 50% περίπου.

Παράλληλα, το ΙΤΥΕ κάνει προσπάθεια μέσω συνεδρίων να γίνει γνωστό το έργο του στην περιοχή γιατί σχεδόν αγνοείται. «Η συμβολή του στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής είναι πολύ σημαντική και ο Κώστας Σβόλης δεσμεύτηκε στην περαιτέρω στήριξη και προώθηση των δράσεων του ΙΤΥΕ όταν με το καλό αλλάξει η Δημοτική Αρχή στην Πάτρα και αναλάβει τα ηνία της πόλης μας η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη». Η γνώση είναι δύναμη για τον πολίτη κι εκεί ακριβώς θα εστιάσουμε μετά τις 8 Οκτωβρίου, φέρνοντας ανάπτυξη στην πόλη μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

Παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Σερπάνο ήταν και πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Πάτρα Ενωμένη».

Ροή ειδήσεων

Advertisement