Connect with us

Μαγειρική

Σπετζοφάι με μοσχαρίσια κεφτεδάκια

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

 

Για τα κεφτεδάκια

400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (από λάπα)

1 αυγό

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο, στυμμένο

3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

1 κουτ. σούπας κοφτή μουστάρδα απαλή

1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

1 πρέζα μπούκοβο

1 πρέζα κύμινο

αλάτι

 

Για το σπετζοφάι

10-12 μοσχαρίσια κεφτεδάκια

250 γρ. πιπεριές πράσινες (του μπακάλη ή μικρές κέρατο)

1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες

1 κουτ. γλυκού πελτέ τομάτας

1 μεγάλη τομάτα τριμμένη

1 κουτ. σούπας μίσχους από μαϊντανό, ψιλοκομμένους

1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα

1 πρέζα ζάχαρη

1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζυμώνετε όλα τα υλικά και πλάθετε 10-12 πλακουτσωτά κεφτεδάκια. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ). Σε κατσαρόλα που να χωράει τα κεφτεδάκια σε μονή στρώση ρίχνετε το λάδι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγανίζετε ελαφρά τις πιπεριές και από τις δύο μεριές, σε 2-3 δόσεις μέχρι να πάρουν χρώμα. Στο λάδι που έχει μείνει ρίχνετε το σκόρδο, σοτάρετε για 1΄ και καβουρδίζετε ελαφρώς τον πελτέ. Προσθέτετε την τομάτα, τον μαϊντανό, την καυτερή πιπερίτσα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 1΄. Στρώνετε τις πιπεριές στη σάλτσα και στρώνετε από πάνω τα κεφτεδάκια. Προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κεφτεδάκια μέχρι τη μέση και δίνετε μια βράση. Γυρίζετε τα κεφτεδάκια από την άλλη, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 30΄ (προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί) μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα κεφτεδάκια. Σερβίρετε με φέτα ή ρύζι, ή και με τα δύο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement