Connect with us

Μαγειρική

Σπετζοφάι με τόνο Αλοννήσου 

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

5 μέτριες γλυκές πιπεριές κέρατο, χοντροκομμένες

3 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες

2 καυτερές πιπεριές κέρατο

½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορους

1 τομάτα, ψιλοκομμένη

¼ κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη ή θυμάρι

150 γρ. σάλτσα φρέσκιας τομάτας

200 γρ. λευκό τόνο Αλοννήσου

αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον μαραθόσπορο, όλη την τομάτα, τη ρίγανη και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 12′ και προσθέτετε τον τόνο «σπασμένο» σε μεγάλα κομμάτια. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρετε και σερβίρετε το σπετζοφάι. Αν δεν έχετε μαραθόσπορους, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουτ. σούπας ούζο, ενώ αντί για πιπεριές καυτερές να χρησιμοποιήσετε μπούκοβο

Ροή ειδήσεων

Advertisement