Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Τους πήρε το κόμμα μέσα από τα χέρια…

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Κακά τα ψέματα. Πριν από έναν περίπου μήνα, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα άρπαζε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από τα χέρια της Έφης Αχτσιόγλου, που πρόβαλε ως το ακλόνητο φαβορί. Διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται.

Το παλικάρι πήδηξε από τη γαλαρία και βρέθηκε στη θέση του οδηγού. Τώρα, πόσοι και ποιοι δεν θα τον αποδεχθούν ως αρχηγό και θα εγκαταλείψουν με ελαφριά πηδηματάκια το όχημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι κάτι που απομένει να φανεί. Και μάλιστα, πολύ σύντομα.
Αλλά γιατί νίκησε ο Κασσελάκης; Είναι εξαιρετικά απλό στη σύλληψη του, αν και ίσως φαντάζει για πολλούς δυσεξήγητο, μηδέ εξαιρουμένων των αποσβολωμένων, από τη νίκη του, εσωκομματικών αντιπάλων του.
Ο Κασσελάκης λανσαρίστηκε πρωτίστως ως ένα «φρέσκο» και άφθαρτο πρόσωπο. Τον βοήθησε σ’ αυτό η εντυπωσιακή εμφάνιση του, που κάνει θραύση στον γυναικείο πληθυσμό, αν και ο ίδιος, όχι μόνο έχει εκφράσει δημοσίως τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό του, αλλά φωτογραφίζεται δημοσίως με τον σύντροφο του, μιλώντας ανοικτά ακόμη και για τη γνωριμία τους.
Παράλληλα, τεχνηέντως παρουσίασε εαυτόν ως διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας συχνά εξ ονόματος του, ενισχύοντας έτσι την εκτίμηση ότι ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν πίσω από την υποψηφιότητα του, αν και φρόντισε να κρατήσει (δημοσίως τουλάχιστον) στάση ουδετερότητας στις εσωκομματικές εκλογές.
Επιπλέον, σε αντίθεση με τους συνυποψηφίους του, που έχουν ασκήσει εξουσία διατελώντας υπουργοί, έχοντας υποστεί και την ανάλογη, αναπόδραστη, φθορά, καθώς ο ίδιος δεν έχει ένα καταγεγραμμένο πολιτικό παρελθόν, ο Κασσελάκης δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα. Παρότι το προσωπικό του αφήγημα έχει κάποια δυσεξήγητα κενά.
Ασφαλώς, τού καταλογίζουν ότι είναι ένα επικοινωνιακό προϊόν που βασίζεται σε ένα αμφισβητήσιμο life story, και το οποίο μέχρι στιγμής είναι κενό πολιτικού – ιδεολογικού περιεχομένου.
Με άλλα λόγια, του προσάπτουν ότι δεν έχει πολιτικές θέσεις, καθώς δεν έχει ιδέα από πολιτική. Σύμφωνοι, αλλά το αποτέλεσμα είναι που μετράει, και στην πολιτική.
Αρέσει δεν αρέσει αυτό, ο Κασσελάκης θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την ακρίβεια του όποιου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα απομείνει, καθώς η διάσπαση του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Και όσο για την πολιτική, ο Στέφανος, αργά ή γρήγορα, θα την μάθει. Αρκεί να έχει καλούς δασκάλους δίπλα του, χωρίς να συμπεριλαμβάνουνε σ’ αυτούς τον μέντορα του, Παύλο Πολάκη…

Ροή ειδήσεων

Advertisement