Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ηλεία: «Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν κλείνει»

Published

on

«Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν κλείνει…». Αυτό ξεκαθαρίστηκε για ακόμη μία φορά δημοσίως, στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους το πρωί της Παρασκευής, κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

«Δεν υπάρχει θέμα να κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και όσοι το διαδίδουν δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στον τόπο…» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που δόθηκε προς πάσα κατεύθυνση.

Θα εργαστούν από κοινού

Ο κ. Λυμπέρης είναι παλιός γνώριμος με τον κ. Θεμιστοκλέους και έχουν συνεργαστεί στενά και αποτελεσματικά την περίοδο που ο κ. Θεμιστοκλέους ήταν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια υγεία.

Κατά την συνάντησή τους συμφώνησαν ότι θα εργαστούν από κοινού στα πλαίσια της αναμόρφωσης του Ε.Σ.Υ. προκειμένου να αναμορφωθεί και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στους άξονες που επανειλημμένα ο Δήμαρχος Ήλιδας έχει αναφερθεί σε δηλώσεις του.

Ειδικότερα, στην πλήρη επάνδρωση με ιατρικό και λοιπό προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), που πλέον στεγάζεται στη νέα πτέρυγα, για να πλαισιωθούν οι γιατροί κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος και κ. Βασίλης Αντωνόπουλος ώστε να υπάρξει πλήρης αντιμετώπιση των περιστατικών και λειτουργία της πτέρυγας.

Και δεύτερον, στην επάνδρωση για αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λειτουργία της χειρουργικής και ορθοπεδικής κλινικής, που ήδη με τις προσπάθειες των γιατρών, του κ. Γιώργου Μπακέλλα, του κ. Γιώργου Καραμπελιά και του κ. Φώτη Παπαδόπουλου, επιτελείται σημαντικό έργο και διευκολύνονται από μετακινήσεις και ταλαιπωρία εκατοντάδες ασθενείς.

Αυτά θα ολοκληρωθούν με την πλήρη χρηματοδότηση και κατασκευή των νέων υπερσύγχρονων χειρουργείων και συγχρόνως της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στον α’ όροφο της νέας πτέρυγας.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με την εξασφαλισμένης χρηματοδότηση του 1.200.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση, θα αποκτήσει την οικονομία κλίμακος που χρειάζεται, για να αντέξει στις οικονομικές πιέσεις που δημιουργούνται για την παροχή δημόσιας υγείας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις προηγμένες χώρες.

Έμφαση και στην προληπτική ιατρική

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ευαισθησία του για τα θέματα υγείας, όχι μόνο ως γιατρός με μακρόχρονη θητεία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, αλλά και σαν γνώστης των θεμάτων υγείας, τόσο σαν μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας με πρόεδρο τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα, όσο και σαν πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ.

Εκτός από τα ανωτέρω ήδη ο κ. Λυμπέρης έχει εξαγγείλει στο πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία, την τεράστια καμπάνια προληπτικής ιατρικής, όπου με την δομή του ΚΕΠ Υγείας θα φροντίσει να ελαχιστοποιήσει έως και να μηδενίσει τους θανάτους από 11 ασθένειες που αν τις προλάβουμε έγκαιρα σώζουμε ζωές.

 

patrisnews.com

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement