Connect with us

Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Διαδικτυακά τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τηλεκπαίδευση για τρεις μέρες στα σχολεία

Published

on

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα σχετικά με τον καιρό και την επερχόμενη επέλαση της νέας κακοκαιρίας Elias, η οποία θα πλήξει – εκτός των άλλων περιοχών – και την ήδη ‘εξαντλημένη’ Θεσσαλία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση με το υπουργείο Παιδείας κατέληξαν στην απόφαση να ξεκινήσουν με τηλεκπαίδευση τα σχολεία από σήμερα και για τρεις μέρες – μέχρι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, με τον αγιασμό να αναβάλλεται μέχρι να ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες.

Οι διευθυντές των σχολείων θα γνωστοποιήσουν στους γονείς-κηδεμόνες και στους μαθητές τους απαραίτητους συνδέσμους για την τηλεκπαίδευση (webex Links).

Υπογραμμίζεται πως η τηλεκπαίδευση δεν θα λειτουργήσει στα σχολεία των: Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης, καθώς στις συγκεκριμένες περιοχές, δεν είναι ακόμη δυνατή η ψηφιακή επικοινωνία στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη Θεσσαλία τις επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει ότι οι δημοτικές αρχές της Περιφέρειας, ύστερα από την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα αναστείλουν έως και την Τετάρτη 27/9 τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από αύριο το πρωί (Δευτέρα 25/9) μέσω τηλεκπαίδευσης. Εξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων/Περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αναφορικά με τις περιοχές που εξαιρούνται, υπογραμμίζουμε ότι η αξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στη Θεσσαλία θα είναι συνεχής και θα ανανεώνεται διαρκώς.

Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν ευέλικτες αποφάσεις, με γνώμονα την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Η τιτάνια προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους της περιοχής ώστε να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές στα σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση. Μόλις αποφασιστεί ότι οι συνθήκες ευνοούν το πλήρες και ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν απρόσκοπτα στις σχολικές αίθουσες.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στη Θεσσαλία και θα παραμείνει εκεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων».

Αναστολή λειτουργίας και στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Επιπλέον των σχολείων, αναστέλλεται και η λειτουργία του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Χαράλαμπου Μπιλλίνη:

«Λόγω των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 25/09 και για τα επόμενα 24ωρα στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες με φυσική παρουσία σε όλα τα Τμήματα του πανεπιστημίου από τη Δευτέρα 25/09 εώς και την Τετάρτη 27/09. Οι εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement