Connect with us

Παναχαϊκή

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Την «λύγισε» στα πέναλτι- Μεγάλη πρόκριση για τον Αστέρα Καισιαριανής

Published

on

 

Η Καλλιθέα αποδείχθηκε πιο εύστοχη στη «ρώσικη ρουλέτα» και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ την ίδια ώρα ο Απόλλων Παραλιμνίου γνώρισε τον πρόωρο αποκλεισμό από τον Αστέρα Καισιαριανής.

Στο πλαίσιο της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Αστέρας πήρε μεγάλη πρόκριση κόντρα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου (3-1) ενώ στο μεγάλο ματς της μέρας, η Καλλιθέα «λύγισε» στη διαδικασία των πέναλτι την Καλαμάτα (5-6) και «πέταξε» για την επόμενη φάση του θεσμού.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης στη Μεσσηνία, η Καλλιθέα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Κυνηγόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως ο Γιαννίκογλου τον σταμάτησε εντυπωσιακά. Στη συνέχεια οι «ασπρόμαυροι» ισορρόπησαν την κατάσταση και δημιούργησαν αρκετούς κινδύνους, όχι όμως κάποια μεγάλη ευκαιρία. Στο 39ο λεπτό, η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς και η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ με τον Πασά.

Ο Βαλεριάνος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για τον Τάτο ο οποίος δοκίμασε το βολ-πλανέ αλλά στάθηκε άτυχος. Ο Πάντος αρχικά τον σταμάτησε εντυπωσιακά, η μπάλα βρήκε στη συνέχεια στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πασάς με προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα.

 

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά. Από τη μία η Καλαμάτα προσπάθησε με… νύχια και με δόντια να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα, ενώ η Καλλιθέα έψαχνε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, το οποίο βρήκε στο 78ο λεπτό. Ο Λουκίνας υποδέχτηκε την μπάλα με την πλάτη και με ένα δύσκολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας το ματς στην παράταση (1-1).

Στο έξτρα ημίωρο οι δυνατές μονομαχίες και το άγχος οδήγησαν σε ένα νευρικό ματς. Στο 113ο λεπτό η Καλλιθέα έμεινε με δέκα παίκτες έπειτα από την αποβολή του Ντεμέτριους, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε και η αποβολή του Βαλεριάνου, αφήνοντας έτσι και την Καλαμάτα με παίκτη λιγότερο.

Η παράταση ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, η Καλλιθέα αποδείχθηκε πιο εύστοχη και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στο άλλο ματς της μέρας, ο Αστέρας υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και πήρε τη νίκη με 3-1. Με σκόρερ τον Σταμουλή και δύο γκολ του Σαπαλίδη, οι γηπεδούχοι πήραν σπουδαία πρόκριση και… πέταξαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα των Σερρών βρήκε το γκολ της μείωσης με τον Ελέζι στο 84ο λεπτό, ωστόσο αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την περσινή υπέρβαση.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ (4/10)

Αιγάλεω – Διαγόρας

Τα ζευγάρια της 5ης φάσης

Αχαρναϊκός  εναντίον Κηφισιάς

Πανθρακικός / Εθνικός – Γιούχτας εναντίον Ατρομήτου

Αιγάλεω – Διαγόρας εναντίον Παναιτωλικού

Λεβαδειακός – Αιολικός / Αναγέννηση Καρδίτσας εναντίον Λαμίας

Χανιά – ΟΦΗ

Αστέρας Καισαριανής – Πανσερραϊκού

Αλμωπός Αριδαίας – Καμπανιακός εναντίον Αστέρα Τρίπολης

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος

Προκρίνονται άνευ αγώνα στην έκτη φάση

Καλλιθέα, Νίκη Βόλου, ΑΕΛ.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement