Connect with us

Ελλάδα

Καλλιθέα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων για την ισχυρή έκρηξη

Published

on

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η περιοχή μετά την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κάβα στην οδό Λαγουμιτζή στην Καλλιθέα. Όπως ήταν επόμενο ο εκκωφαντικός ήχος από την έκρηξη, ανησύχησε τους κατοίκους, ενώ όπως αναφέρουν και οι ίδιοι από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Ακόμη, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μετά την έκρηξη, η καταστροφή της κάβας είναι πλήρης, ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε και ένα αυτοκίνητο το οποίο παρέσυρε το ωστικό κύμα και κατέληξε στην μέση του δρόμου.

Σημειώνεται δε ότι ο ιδιοκτήτης της κάβας διατηρούσε γνωστό κλαμπ στην περιοχή της Καλλιθέας, το οποίο είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση πριν από 14 χρόνια. Πλέον την έρευνα έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Την ίδια στιγμή, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως λίγο πριν την ισχυρή έκρηξη στην Καλλιθέα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, περνάει έξω από την κάβα ένα μηχανάκι με δύο άτομα.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής

Μιλώντας στο MEGA, κάτοικος της περιοχής αναφέρει: «Δυστυχώς η βδομάδα μπήκε άσχημα για μας γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει. Καθώς κοιμόμουν έσπασε το παράθυρο και γέμισα θραύσματα. Έβλεπα ανοιχτές ντουλάπες, το πατάρι έσπασε όλη η τζαμαρία και άρχισε να μυρίζει καμένο», είπε αρχικά.

Ακόμη, πρόσθεσε: «Τρέξαμε κάτω και είδαμε πως όλα τα τζάμια έχουν σπάσει, ο κόσμος πηγαινοερχόταν. Άσχημες στιγμές. Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και να αντικαταστήσουμε τις ζημιές.» «Η κάβα ανήκει σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου – Είχαν ξαναβάλει βόμβα πριν 8-10 χρόνια», λέει κάτοικος της περιοχής

Άλλη κάτοικος της περιοχής ανέφερε λεπτομέρειες για την κάβα στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη. «Η κάβα αυτή ανήκει στον ιδιοκτήτη του γνωστού νυχτερινού κέντρου που είναι στην πίσω πλευρά. Στο παρελθόν είχαν ξαναβάλει βόμβα, πριν από 8-10 χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς. Και είχε γίνει η ίδια ζημιά. Έχουν σπάσει όλα τα τζάμια από το σπίτι μου και σε όλη τη γειτονιά. Ήταν πολύ δυνατή έκρηξη αφού σείστηκε η πολυκατοικία», σημείωσε η κ. Αλεξάνδρα.

«Ακούσαμε τζάμια να σπάνε»

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε πως πριν από αρκετά χρόνια κάποιος είχε βάλει βόμβα στο νυχτερινό κέντρο που διατηρούσε τότε ο ιδιοκτήτης της περιοχής, ενώ η ίδια κάτοικος αποκάλυψε πως έσπασαν όλα τα τζάμια των κοντινών πολυκατοικιών μέχρι τον πέμπτο όροφο.

Η ίδια σημείωσε πως έσπασαν τα τζάμια από όλα τα παράθυρα που έβλεπαν προς τον δρόμο, ενώ από την είσοδο της πολυκατοικίας έχει μείνει μόνο ο σκελετός της πόρτας. Σημειώνεται πως ένα από τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν ολοσχερώς είναι το δικό της.

Δείτε το βίντεο

Το χρονικό

Από έναν εκκωφαντικό θόρυβο ξύπνησαν οι κάτοικοι τα ξημερώματα της Δευτέρας και διαπίστωσαν ότι η γειτονιά τους έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Η έρευνα των αρχών έδειξε πως άγνωστοι πέρασαν και άφησαν έξω από την κάβα της περιοχής μασούρι με δυναμίτιδα και βραδύκαυστο φυτίλι.

Ακολούθησε ισχυρότατη έκρηξη που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην οδό Λαγουμιτζή. Τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα καταστράφηκαν, οι προσόψεις από γειτονικές πολυκατοικίες αλλά και τα παράθυρα διαμερισμάτων.

Μάλιστα, η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή καθώς ένα από τα αυτοκίνητα πετάχτηκε στο αντίθετο ρεύμα και βρέθηκε στη μέση του δρόμου, ενώ μπαλκόνι παρακείμενης πολυκατοικίες παραλίγο να πέσει.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης

Καταστράφηκαν ΙΧ μετά την έκρηξη

Έσπασαν τα τζάμια από το ωστικό κύμα

Στιγμιότυπα από τις ζημιές που προκάλεσε η έκρηξη

Σμπαράλια έγιναν όσα αμάξια ήταν κοντά στην είσοδο

Γκρεμίστηκε η είσοδος της πολυκατοικίας απέναντι από την κάβα

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement