Connect with us

Πολιτική

Βουλή: «Μαλλιά κουβάρια» τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ΕΣΡ και ΑΔΑΕ

Published

on

Ακόμα μια πρωτοτυπία παρήγαγαν οι εργασίες της Βουλής καθώς επί σχεδόν μία ώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιδόθηκαν σε σφοδρή σύγκρουση, όχι εναντίον της πλειοψηφίας και της κυβέρνησης, αλλά μεταξύ τους.

Αιτία για την ανταλλαγή των σφοδρών πυρών αποτέλεσε η πρόσφατη ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων του κοινοβουλίου για την αντικατάσταση των μελών των ανεξάρτητων αρχών του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ. Υπενθυμίζεται πως η απαραίτητη αυξημένη πλειοψηφία επιτεύχθηκε με τις θετικές ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Το γεγονός αυτό πυροδότησε αιχμηρές ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες και Νίκη κατά του κόμματος του κ. Κυριάκου Βελόπουλου με καταγγελίες για ανταλλαγή της θετικής ψήφου με προνομιακή φορολογική μεταχείριση.

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Βελόπουλος επέλεξε να απαντήσει από το βήμα της Ολομέλειας κατηγορώντας τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης πως εξαπολύουν επιθέσεις κατά της Ελληνικής Λύσης αντί της κυβέρνησης.

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως έχει υπερψηφίσει το 45% των κυβερνητικών νομοσχεδίων ενώ σε άλλο σημείο είπε «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έφεραν μέσα στην Βουλή τα τάγματα του Αζόφ».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν κατά του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν μπορεί να κατηγορεί εμάς το κόμμα που αλλάζει ΑΦΜ για να γλιτώσει τα χρέη. Θα πρότεινα να κάνουμε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων και για την ενδοοικογενειακή βία».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αποκάλεσε «ναζιστές» τους Σπαρτιάτες και «παραθρησκευτική οργάνωση» την Νίκη, ενώ στο τέλος απευθυνόμενος στην ΝΔ είπε «καλύτερα Κασσελάκη παρά με Μητσοτάκη».

Η τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης πυροδότησε σφοδρό γύρο αντιπαράθεσης με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.

Η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αποτελεί παράφορη παραβίαση του νόμου η επίσπευση για την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ. Δείχνει την ενοχή σας αλλά και του συμπαραστάτη σας του κυρίου Βελόπουλου».

Ο κ. Μιχάλης Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ) χαρακτήρισε «παραληρηματική» την ομιλία Βελόπουλου, υποστήριξε πως κατά το παρελθόν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης διαπραγματευόταν την ένταξή του στην ΝΔ ενώ σε άλλο σημείο είπε «ο κύριος Βελόπουλός χρωστάει στον κύριο Μητσοτάκη και το ξεπληρώνει σε αυτή την αίθουσα με τις επιλογές του».

Ανταπαντώντας, ο Κωνσταντίνος Χήτας (Ελληνική Λύση) είπε «βγάλετε ανακοίνωση χθες και είπατε ότι είναι φοροφυγάς και ότι χρωστάει. Και τώρα λέτε ότι δεν ξέρετε. Εσείς πάντως χρωστάτε 430 εκατομμύρια ευρω».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement