Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Παρέλαβαν το νέο mini-bus του Κοινωνικού Οργανισμού

Published

on

Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) Θόδωρος Τουλγαρίδης, η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αθανασία Αγγελακοπούλου – Πανουτσοπούλου και η Προϊσταμένη του Τμήματος ΚΔΑΠ – ΑμΕΑ, Κατερίνα Νικολακοπούλου, παρέλαβαν το νέο mini-bus. Είναι μεγαλύτερο από τα άλλα δύο που διαθέτει ο ΚΟΔΗΠ, χωράει δύο αμαξίδια και περισσότερα παιδιά, που σημαίνει ότι θα γίνονται λιγότερα δρομολόγια και τα παιδιά θα μένουν περισσότερες ώρες στα κέντρα ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του Δήμου.

Το mini bus, σε πολύ λίγες ημέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία.

«Αγωνιζόμαστε για ό,τι καλύτερο για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα και τους γονείς τους, έτσι ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή μετακίνηση, με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και περισσότερες ώρες φιλοξενίας στα κέντρα ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του Δήμου μας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της παραλαβής του οχήματος ο κ. Τουλγαρίδης.

Με αφορμή τη σημερινή παραλαβή, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη μέρα της πρώτης θητείας της, μάχεται να καταστήσει την Πάτρα φιλική από κάθε άποψη για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, τους κινητικά αναπήρους και τα άτομα με αισθητηριακές βλάβες.

Έμπρακτα, με το έργο μας, είμαστε δίπλα στα άτομα με αναπηρία και όσο περνά απ’ το χέρι μας, παρά τις αντιξοότητες, θα στεκόμαστε «κερί αναμμένο» δίπλα στον ανάπηρο δημότη και την οικογένειά του.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες και δη αυτά που χρησιμοποιούν αμαξίδιο, δεν αντιμετωπίζονται φιλικά από το κράτος. Βιώνουν ακόμα πιο έντονα την κατεδάφιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και  την ανεπάρκεια των προνοιακών δομών, που αφήνουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού έρμαια απέναντι σε κάθε είδους καιροσκόπους.

Αντίστοιχα οι Δήμοι, δεν χρηματοδοτούνται, για να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου μετακίνησης και προσβασινότητας.

Μέσα σ’ αυτό το εχθρικό κλίμα αγωνίζεται η Δημοτική Αρχή και μεταξύ άλλων, δημιούργησε, μαζί με τον Κοινωνικό Οργανισμό (ΚΟΔΗΠ),  το Γραφείο Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου, ενώ στα έργα ανάπλασης, που γίνονται στην Άνω και Κάτω Πόλη, έχουν ληφθεί υπόψη και έχουν τηρηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι προδιαγραφές των οδηγιών ΑμεΑ, με υλικά φιλικά προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αλλά και για τα παιδιά μας που φιλοξενούνται στα δύο κέντρα ΚΔΑΠ – ΑμΕΑ του Δήμου μας, οι παιδικοί σταθμοί και η μεταφορά των παιδιών από και προς αυτούς, γίνεται με γνώμονα το καλό των παιδιών και σεβασμό στους γονείς τους που αγωνίζονται να προσφέρουν το καλύτερο για τα παιδιά τους.

Ενισχύσαμε τα δύο κέντρα ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, δυναμικότητας 100 παιδιών, αναβαθμίζοντάς τα και αγοράζοντας καινούργιο mini-bus, ενώ σήμερα παραλάβαμε ένα δεύτερο, μεγαλύτερο mini-bus. Αγοράσαμε και εγκαταστήσαμε από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα μηχάνημα seatrac, εισόδου ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, ενώ με την πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα, safe-ΑΜΕΑ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, καταγράφουμε όλους τους συμπολίτες ΑμΕΑ, με σκοπό να τους διασυνδέσουμε με ανάλογες δημόσιες υπηρεσίες, που σε δεδομένη στιγμή φυσικής καταστροφής να επέμβουν για να τους διασώσουν εγκαίρως.

Στον πυρήνα της πολιτικής μας βρίσκεται η στήριξη του πατραϊκού λαού, ιδιαίτερα η έμπρακτη βοήθεια στα νέα ζευγάρια και τα παιδιά τους, τα νήπια, τα βρέφη, τη νεολαία, τις ευπαθείς ομάδες, τα ΑμΕΑ, τους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους, όσους έχουν χτυπηθεί από την αντιλαϊκή πολιτική των Κυβερνήσεων».

         

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement