Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κομβικό ρόλο ο Πολάκης, ποιους βάζει ο Κασσελάκης σε θέσεις κλειδιά στην ΚΟ

Published

on

Η Θεοδώρα Τζάκρη αναλαμβάνει νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Νίκος Παππάς, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Διονύσης Καλαματιανός.

Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει ο Γιώργος Τσίπρας και συντονιστής ΕΠΕΚΕ ο Παύλος Πολάκης.

Όλοι οι άνθρωποι του… προέδρου

Να σημειωθεί ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε ψηφοφορία για τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έφυγε αμέσως μετά την ομιλία του νέου προέδρου.

Στην ψηφοφορία πέρασε η ενιαία πρόταση με 28 υπέρ και 16 λευκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λευκό επέλεξαν τα στελέχη της ομάδας «6 συν 6» (Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και άλλοι), που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στελέχη της «Ομπρέλας».

Επιπλέον, «λευκό», κατά πληροφορίες, ψήφισαν ακόμη οι: Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Ψυχογιός, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Έφη Αχτσιόγλου, Κώστας Μπάρκας, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Οσγκιούρ Φερχάτ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

Σημειώνεται ότι απόντες για λόγους ασθενείας ήταν οι Νίκος Παππάς και Σίμος Κεδίκογλου, ενώ δεν ψήφισε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα είμαι δίπλα σας, σας θέλω στο πλευρό μου»
Νωρίτερα, στη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να δεσμευτούμε ότι ο αγώνας μας θα είναι πάντα ενωτικός, συλλογικός, με αλληλεγγύη και δημοκρατικό ήθος» και μίλησε για τρία βήματα: «Ενότητα, πρόταση, δράση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η διαδρομή καθενός και καθεμιάς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα «αποτελεί ξεχωριστό οδικό χάρτη για την οικοδόμηση ενός συμπαγούς αντιπολιτευτικού μετώπου στη Βουλή».

«Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 ‘άριστους’», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, στέλνοντας ενωτικό μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσέθεσε: «Ήρθαμε από μακριά, φτάσαμε μακριά. Για να φτάσουμε πιο μακριά, πρέπει να αλλάξουμε και οι ίδιοι. Θα είμαι στο πλευρό σας, σας θέλω στο πλευρό μου».

Ροή ειδήσεων

Advertisement