Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Να γίνω η φωνή της γενιάς μου» δηλώνει στην «Γ» o Σπυρίδων Δ. Παπαλεξάτος

«Οι νέοι μπορούμε να καθορίσουμε το μέλλον της πόλης μας»

Published

on

 

Συνέντευξη στην Ελένη Α. Γεωργοπούλου

Στα 22 του χρόνια, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πατρών, όντας πτυχιούχος Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά.

Ο Σπυρίδων Παπαλεξάτος, πρωτότοκος γιος του γνωστού πνευμονολόγου Διονυσίου Παπαλεξάτου και της Γεωργίας Παπαντωνοπούλου, δυο ενεργών και γνωστών μελών της πατραϊκής κοινωνίας, έχει θέσει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη διεκδικώντας ένα έδρανο του δημοτικού συμβουλίου.

Για τους λόγους που πήρε αυτήν την απόφαση μιλά στην «Γ» επισημαίνοντας παράλληλα πως συμμετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης, ενώ εργαζόμενος στον τομέα της εστίασης παράλληλα με τις σπουδές του έχει καθημερινή επαφή με τον κόσμο, της πόλης του, γνωρίζει τις ανάγκες τους και μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους.

 

Ερ. Γιατί επέλεξες να θέσεις υποψηφιότητα για τον Δήμο Πατρέων;

 

Η επιλογή μου να συμμετέχω στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης για πρώτη φορά δεν είναι τυχαία, γαλουχήθηκα με την άποψη πως όλα ξεκινούν από τη μονάδα και πως ο καθένας μας οφείλει να είναι πολιτικά σκεπτόμενος και να βάζει το δικό του λιθαράκι για το κοινό καλό. Γι’ αυτό, λοιπόν, θεωρώ πως είναι στιγμή εμείς οι νέοι να βγούμε μπροστά και να κάνουμε το βήμα που απαιτείται προκειμένου να μπορέσουμε να καθορίσουμε μόνοι μας το δικό μας μέλλον αλλά και της πόλης που ζούμε και αγαπάμε.

 

 

Ερ. : Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Πάτρας;

 

Τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης είναι αυτά της καθημερινότητας. Πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αυξήσουμε το βιοτικό επίπεδο του πολίτη. Επιπροσθέτως πρέπει να προαγάγουμε την πόλη σε μια σύγχρονη, πολιτισμένη κοινωνία, ελκυστική στον τουρίστα, τον επενδυτή, αλλά και φιλική στον πολίτη με σύγχρονες δομές και πολιτισμό που θα κρατάει εδώ τα παιδιά της και θα προασπίζει τα δικαιώματα όλων των Πατρινών.

 

Ερ. : Γιατί με τον Κώστα Σβόλη;

Η αποδοχή της πρότασης για την υποψηφιότητα μου, από τον Κώστα Σβόλη ήταν μια συνειδητή επιλογή. Διότι τον γνωρίζω χρόνια και πρόκειται για έναν καταξιωμένο γιατρό, έναν αξιόλογο επιστήμονα, ο οποίος πέρα από το ό,τι έχει εργαστεί με συνέπεια και ήθος, επί σειρά ετών και έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ιατρική κοινότητα της πόλης μας, έχει ένα σαφές πρόγραμμα, αλλά και ένα συγκεκριμένο όραμα για το πως πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια της Πάτρας μας, ως τρίτος Δήμος της Ελλάδας, γεγονός καθοριστικό για εμένα.

 

Ερ.: Ενόψει της Κυριακής απευθυνόμενος στους Πατρινούς τι μήνυμα θέλεις να τους στείλεις;

Ζητάω την ψήφο όλων των Πατρινών. Όπως έχω τονίσει θέλω να μου δοθεί η ευκαιρία να είμαι η φωνή τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, η φωνή της γενιάς μου, η φωνή των νέων.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement