Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σακελλαροπούλου: Βάρβαρη και απάνθρωπη η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, κατά τη συνάντησή της με την πρωθυπουργό της Εσθονίας Kάγια Κάλας, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η κυρία Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε βάρβαρη και απάνθρωπη την επίθεση και τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και δήλωσε συγκλονισμένη από τη βία κατά αμάχων και από τις εν εξελίξει ομηρίες αθώων και εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή.

Ως προς τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί ενιαίο μέτωπο ενάντια στον αναθεωρητισμό και στην απειλή και χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Εσθονίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξη στο Κίεβο η οποία, όπως τόνισε, είναι σημαντική για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Kατά τη συνομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας με την Εσθονή πρωθυπουργό επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και συζητήθηκε η δυνατότητα περαιτέρω εμβάθυνσής τους, κυρίως στους τομείς της Ψηφιοποίησης και της Ναυτιλίας.

Παράλληλα, η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «οι δυο χώρες μας, ως εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, μοιράζονται κοινές αρχές και αξίες, αποδίδοντας μεγάλη σημασία στο Διεθνές Δίκαιο, τον ακρογωνιαίο λίθο των διμερών μας σχέσεων».


Ροή ειδήσεων

Advertisement