Connect with us

Ελλάδα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στις 20:00 τα πρώτα αποτελέσματα του β’ γύρου

Published

on

Η μειωμένη προσέλευση των πολιτών στις κάλπες ακολουθεί ιστορικά το ίδιο μοτίβο πτώσης που παρατηρείται στους β’ γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών, λέει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Την χαμηλή συμμετοχή του κόσμου στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σχολίασε στην εκπομπή «ΕΡΤ Νews Update» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Θανάσης Μπαλερμπάς λέγοντας ότι όντως «παρατηρείται μια πτώση της συμμετοχής σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή» η οποία οπως τόνισε «ακολουθεί ιστορικά το ίδιο μοτίβο της πτώσης όπως παρατηρείται στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Η μικρή συμμετοχή ακολουθεί το ίδιο μοτίβο της πτώσης στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών
Ο κ. Μπαλερμπάς ανέφερε ότι και το 2014 και το ’19 η συμμετοχή είχε κινηθεί μεταξύ του 42 και 47%.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλερμπά θα πρέπει, πριν βγάλουμε συμπεράσματα, να εξετάσουμε το γεγονός ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν τμήματα ετεροδημοτών.

Στη Θεσσαλία μόλις τρεις δήμοι έχουν επαναληπτικές εκλογές
«Το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε μεγάλη μετακίνηση ετεροδημοτών. Σήμερα δεν παρατηρείται αυτό γιατί πολλοί δήμοι έχουν ολοκληρώσει την εκλογή των τοπικών τους αρχών» είπε αναφέροντας ενδεικτικά στη Θεσσαλία μόλις τρεις δήμοι έχουν επαναληπτικές εκλογές. «Ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων έχουν συνέπειες και στην προσέλευση των ψηφοφόρων», συμπλήρωσε.

Πότε θα βγουν τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα
Αναφορικά με την ώρα που θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα τα έχουμε μετά τις οκτώ το βράδυ. «Πιστεύω ότι η τάση θα εμφανιστεί λίγο μετά τις 20:00 και στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους γιατί θα είναι γρήγορη η διαλογή των ψηφοδελτίων» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλερμπάς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement