Connect with us

Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου μετά την ήττα του στις εκλογές

Published

on

Την παραίτηση του από τη θέση του δημάρχου υπέβαλε ο Αρ. Οικονόμου λίγες ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που έθετε τον ίδιο και τον συνδυασμό του στη δεύτερη θέση της αναμέτρησης.

Το κλίμα ήδη είχε διαμορφωθεί από το βράδυ της Κυριακής όταν μετά τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών αρκετά από τα βασικά μέλη του συνδυασμού του ήρθαν σε ρίξει αλληλοκατηγορώντας ο ένας τον άλλο για την ήττα τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρώην δήμαρχος αποχώρησε από το εκλογικό του κέντρο αφήνοντας του παρευρισκόμενους άφωνους.

Την επόμενη ημέρα νωρίς το πρωί ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας Αρ. Οικονόμου επισκέφθηκε το δημαρχείο υποβάλλοντας την παραίτηση του. Παρευρισκόμενοι στο χώρο εκείνη την στιγμή περιγράφουν ότι ο παραιτηθείς δήμαρχος ήταν αμίλητος δεν ζήτησε καν την παρουσία των συνεργατών του στο γραφείο του παρά μόνο να συνταχθεί το έγγραφο της παραίτησης του από τη γραμματεία σύμφωνα με τις υποδείξεις του και το οποίο ακολούθως υπέβαλε προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο.

Άτομα του στενού του κύκλου κάνουν λόγο για βιαστική απόφαση που στα δημοτικά χρονικά της Ελευσίνας δεν έχει ξανασυμβεί ενώ ντροπιάζει έστω και εθιμοτυπικά το αυτοδιοικητικό πρωτόκολλο με την παράδοση του δήμου στον νέο δήμαρχο τέλους του έτους όπου έληγε η θητεία της απερχόμενης διοίκησης και τυπικά.

Σε ανακοίνωση του ο Αρ. Οικονόμου ανέφερε «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους σε αυτές τις εκλογές, καθώς και όλους τους συνεργάτες μου, κατά τη διάρκεια της θητείας μας, αλλά και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Διοικήσαμε τον Δήμο μας, μέσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και με σοβαρές εκκρεμότητες από το παρελθόν. Επί 4 χρόνια εργαστήκαμε σκληρά και πετύχαμε πολλά. Προβάλαμε με αυτοπεποίθηση την ταυτότητα του Δήμου μας. Σε όλη μου τη ζωή όμως έχω μάθει να λειτουργώ μέσα σε ένα πλαίσιο αποδοχής και να αναλαμβάνω την ευθύνη των επιλογών μου. Γι’ αυτό και υποβάλλω άμεσα την παραίτηση μου από τη θέση του Δήμαρχου Ελευσίνας.»

zougla.gr

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement