Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κλείστε τα αφτιά στις ‘σειρήνες’»-Κοινή παρέμβαση των σωματείων ιδιοκτητών και Ράδιο Ταξί για τις on-line πλατφόρμες

Published

on

Εκστρατεία στα μέλη τους σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η συνεργασία εταιρείες που κάνουν χρήση διαδικτυακών εφαρμογών διαμεσολάβησης κλήσεων υλοποιούν αυτή την περίοδο, από κοινού, τα Σωματεία Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών και Περιχώρων «Ο Αγ. Χριστόφορος» και οι διοικήσεις των «Ράδιο Ταξί Πάτρας 18300» και «Ράδιο Ταξί EXPRESS».

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλεί σήμερα τα μέλη του το Σωματείο Αυτοκινήτων Ταξί στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνελεύσεων της ΟΕΒΕΣΝΑ (Αράτου 21, 1ος όροφος) με μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου των διαδικτυακών εφαρμογών που επιβουλεύονται το έργο του ταξί και ειδικότερα των Ράδιο Ταξί.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Γ. Σίδερης σκοπός της συνέλευσης είναι να ενημερωθούν όλοι οι ιδιοκτήτες ταξί (ανεξάρτητα αν είναι ενταγμένοι σε κάποιο ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ) για τις διαδικτυακές εφαρμογές που αναζητούν συνεργάτες οδηγούς ΤΑΞΙ και τις οικονομικές κυρίως επιπτώσεις που θα υπάρξουν στον κλάδο από τυχόν συνεργασία συναδέλφων του με τέτοιου είδους εταιρίες, οι οποίες, όπως καταγγέλλει, «αφού δεν μπορούν πλέον να ‘προσλαμβάνουν’ ιδιώτες με τα οχήματά τους και να επιβουλεύονται το έργο των επαγγελματιών οδηγών μεταφορών, έχουν κάνει στροφή και αποσκοπούν να εισχωρήσουν απευθείας στο έργο των ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ».

Η συνέλευση είναι ενημερωτική και αφορά όλο τον κλάδο, δεν χρειάζεται απαρτία, θα διεξαχθεί κανονικά με όσα μέλη είναι παρόντα. «Η παρουσία όλων των συναδέλφων κρίνεται απαραίτητη  γιατί η εποχή που διανύουμε ελλοχεύει πολλούς κινδύνους για το επάγγελμά μας και ειδικότερα για τα Ράδιο Ταξί, από παράγοντες που εποφθαλμιούν μερίδιο από το έργο που μας ανήκει», καταλήγει ο κ. Σίδερης.

Σε πρώτη φάση, σήμερα, θα γίνει ενημέρωση σε όλους τους ιδιοκτήτες ενώ σε επόμενη φάση θα ληφθούν και αποφάσεις οι οποίες θα είναι βέβαια δεσμευτικές μόνο για τα μέλη των σωματείων Ράδιο Ταξί, στα οποία εγγράφονται οι αυτοκινητιστές και δεσμεύονται πλέον βάση συμφωνίας.

«Το Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών και Περιχώρων δεν θα είναι απών από την ψηφιακή επανάσταση, στο χώρο των μεταφορών, διαθέτει ήδη σύστημα on-line κρατήσεων και εξυπηρετεί τα μέλη του και το κοινό. Καλύπτει όλους τους συναδέλφους με υποχρέωση μόνο τα λειτουργικά του. Από την άλλη πλευρά η συνεργασία με ιδιωτικές πολυεθνικές εταιρείες ενέχει συσσωρευμένους κινδύνους που δεν αφορούν μόνο ατομικά κάθε επαγγελματία αλλά και συλλογικά τα σωματεία που λειτουργούν σήμερα και αναλαμβάνουν μεταφορικό έργο στην Πάτρα.

Ένας επαγγελματίας αυτοκινητιστής ο οποίος θα αποφασίσει να διασυνδέσει το όχημα του για να κάνει χρήση ψηφιακών υπηρεσιών κράτησης μεταφορικού έργου πρέπει να γνωρίζει επακριβώς ποιες είναι οι συνέπειες. Για τον ίδιο καθώς θα υποχρεωθεί να πληρώνει ένα ποσοστό από την αξία κάθε κούρσας ως προμήθεια σε μια κερδοσκοπική επιχείρηση πολλές φορές με άγνωστο ιδιοκτήτη. Αν κινηθούμε συλλογικά πάνω σε αυτό τον δρόμο, μπορεί να οδηγηθούμε σε διάλυση της οργανωμένης εκπροσώπησης του κλάδου» εκτιμά ο κ. Σιδέρης.

Υπενθυμίζεται ότι εταιρείες που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο μέσα από «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» (IoT) έχουν ραγδαία εξάπλωση και μεγάλη κερδοφορία, παρέχοντας υπηρεσίες διασύνδεσης μεταξύ πάσης φύσης συσκευών και υποκατάστασης του συνόλου των επικοινωνιών. Η επέκταση εταιρειών διαδικτυακής διαμεσολάβησης κλήσεων στα Ταξί της Πάτρας εκτιμάται ότι απειλεί να υποκαταστήσει τις υπάρχουσες κοινοπραξίες Ράδιο Ταξί γι αυτό και επιχειρείται να ενημερωθούν έγκαιρα και σωστά οι αυτοκινητιστές Ταξί της Πάτρας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement