Connect with us

Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ – Ερντογάν: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα ισοδυναμούν με γενοκτονία

Published

on

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα Παρασκευή (20/10) το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του στη Γάζα, οι οποίες, όπως είπε, ισοδυναμούν με γενοκτονία και προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να προσανατολιστεί στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης για εκεχειρία στην περιοχή.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης, στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ότι το Ισραήλ χρειάζεται να σωθεί από τη «φρενίτιδα της παραφροσύνης» που ενθαρρύνεται από χώρες της Δύσης και μέσα ενημέρωσης, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του προς την ισραηλινή ηγεσία «να μην επεκτείνει ποτέ το εύρος των επιθέσεων της εναντίον αμάχων και να τερματίσει αμέσως τις επιχειρήσεις της που ισοδυναμούν με γενοκτονία».

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Άγκυρα εργάζεται για να τερματίσει τις μάχες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινιακών δυνάμεων προτού φτάσουν σε «ένα σημείο χωρίς επιστροφή».

Η ανακοίνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

Η επέκταση των επιθέσεων στη Γάζα δεν θα φέρει τίποτα άλλο παρά περισσότερο πόνο, θάνατο και δάκρυα.

Δολοφονώντας παιδιά, γυναίκες και πολίτες. Είναι σαφές ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να διασφαλιστεί με βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και εκκλησίες. Δεν μπορείς να λατρευτείς μέσω της καταπίεσης.

Αντί να κάνει πίσω από το λάθος της και να ενεργεί με κρατική λογική, η ισραηλινή διοίκηση ενεργεί σαν οργάνωση με την υποκίνηση παραγόντων εκτός περιοχής.

Η περιοχή μας πρέπει να σωθεί το συντομότερο δυνατό από αυτή τη φρενίτιδα της παραφροσύνης, την οποία ενθαρρύνουν οι δυτικές χώρες και στην οποία τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανταγωνίζονται για να τη νομιμοποιήσουν.

Καλώ όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς να υποστηρίξουν ειλικρινά τις πρωτοβουλίες για την καθιέρωση ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα το συντομότερο δυνατό.

Επαναλαμβάνω την έκκλησή μας προς την ισραηλινή κυβέρνηση να μην επεκτείνει ποτέ το εύρος των επιθέσεων της εναντίον αμάχων και να σταματήσει αμέσως τις επιχειρήσεις της που ισοδυναμούν με γενοκτονία.

Πιστεύουμε ότι η περιοχή μας θα επιτύχει μόνιμη σταθερότητα με τη δημιουργία νέων μηχανισμών που θα εγγυώνται την ασφάλεια των Μουσουλμάνων, των Εβραίων, των Χριστιανών και όλων όσων ζουν σε αυτά τα εδάφη.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον της για να αποτρέψει να χυθεί άλλο αθώο αίμα, να αποτρέψει άλλες ανθρωπιστικές τραγωδίες και να επιλύσει τις συγκρούσεις στην Παλαιστίνη προτού φτάσουν σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement