Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η 21Η «Ημέρα Καριέρα» σήμερα στην Πάτρα- Παρουσία του Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρου Πρωτοψάλτη

Published

on

 

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 21η «Ημέρα Καριέρας» στην Πάτρα, σήμερα , στο ξενοδοχείο Astir (Αγίου Ανδρέου 16), από τις 10:00 έως τις 18:00, παρουσία του Διοικητή, Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σήμερα στην 21η «Ημέρα Καριέρας» η οποία διοργανώνεται για δεύτερη φορά, έφτασε τις 46 ενώ ο αριθμός των θέσεων εργασίας ξεπερνούν τις 1.000, σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες και επίπεδα εξειδίκευσης.

Οι «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ παρέχουν τη δυνατότητα σε ανέργους που ψάχνουν δουλειά και σε εργαζόμενους που αναζητούν νέες ευκαιρίες και προοπτικές, να συναντηθούν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό.

Οι ειδικότητες αφορούν διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης, όπως: μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί, μηχανικοί, ψυκτικοί, ηλεκτροσυγκολλητές, τεχνίτες σιδηροκατασκευών, χειριστές μηχανημάτων, λογιστές, γραφίστες, ταμίες, πωλητές, υπάλληλοι αποθήκης, τεχνίτες αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής, υπάλληλοι γραφείου, στελέχη marketing, εργάτες παραγωγής, οδηγοί, στελέχη ΙΤ, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι εξυπηρέτησης πελατών και τουριστικά επαγγέλματα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ Π.ΕΠΑΣ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο της 21ης Ημέρας Καριέρας της ΔΥΠΑ, στο περίπτερο European Year Of Skills, θα υπάρχει παρουσίαση για την Πειραματική Επαγγελματική Σχολή (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας της Πάτρας η οποία στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της περιφερειακής υπηρεσίας (Λ. Αθηνών 89, ΤΚ 26500, Ρίο). Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) λειτουργεί Πειραματική Επαγγελματική Σχολή (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας στην Πάτρα στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, με 3 ειδικότητες, Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης, Τεχνίτης Επισιτισμού και Υπάλληλος Υποδοχής Πελατών Ξενοδοχείου.

Στις Π.ΕΠΑΣ Μαθητείας εγγράφονται άτομα άνω των 18 ετών. Οι σπουδές διαρκούν 2 έτη. Οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα στη ειδικότητα που θα επιλέξουν στις Σχολές από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο και απασχολούνται σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο κάθε έτος. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής τους στα ξενοδοχεία αμείβονται με ημερομίσθιο ίσο προς το 95% του κατώτατου, δηλαδή με σημερινά δεδομένα λαμβάνουν 33,10 Ευρώ ημερομίσθιο (περίπου 730 Ευρώ μηνιαίως) και ασφαλίζονται πλήρως. Λαμβάνουν επίδομα στέγασης που ανέρχεται στα 240 ευρώ μηνιαίως, καθώς και σίτισης που ανέρχεται στα 9 ευρώ ημερησίως, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια. Δικαιούνται και αναβολή στράτευσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement