Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Α. Τσίντζηρας μιλά για το πώς βίωσε την ασθένεια της συζύγου του

«Ένας «φίλος» που σου βγάζει αλήθειες»

Published

on

 

 

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση για το πώς βίωσε την ασθένεια της συζύγου του Άννας, η οποία νόσησε από καρκίνο μαστού πριν από δέκα χρόνια κάνει ο Αντώνης Τσίντζηρας μιλώντας στο Pink Press που εκδίδει το «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας.

«Όταν λοιπόν ασθένησε η Άννα όλα άλλαξαν σαν μια πέτρα να τάραξε ξαφνικά την ηρεμία στη λίμνη μας. Ξαφνικά ένιωσα πολύ αδύναμος αν και προσπάθησα να μην το δείχνω και να φανώ δυνατός, να σταθώ βράχος στην Άννα όπως έπρεπε άλλωστε. Ήθελα να νιώθει ότι είμαι και θα ήμουν εκεί στα δύσκολα. Μέσα μου βέβαια πάλευα μιας και η ψυχολογία μου δεν ήταν έτσι κι αλλιώς στα καλύτερά της. Πάλευα με φαντάσματα και δεν μπορούσα να επικοινωνήσω αυτά που ένιωθα και κλεινόμουν όλο και περισσότερο στον εαυτό μου γιατί αδυνατούσα να βάλω τα πράγματα μέσα μου σε μια τάξη. Καταλάβαινα ότι δεν μπορούσα να δώσω στους αγαπημένους μου αυτά που χρειάζονταν και ήθελα πραγματικά να τους προσφέρω. Ωστόσο η ίδια η πραγματικότητα μας προσγείωσε και τότε ξαφνικά οι προτεραιότητές μας άλλαξαν», αναφέρει περιγράφοντας το πρώτο σοκ και τα συναισθήματά του.

Σήμερα μετά από δέκα χρόνια, αναφέρει: «Ακόμη ζούμε με τον καρκίνο και τις μεταστάσεις του. Είμαστε όμως ακόμη εδώ, και το σημαντικότερο είμαστε ακόμη μαζί και το παλεύουμε. Για μένα ο καρκίνος έγινε κατά κάποιο τρόπο «φίλος» μου. Ένας φίλος που σου βγάζει αλήθειες που πονάνε αλλά άμα μπορέσεις να τις ακούσεις και κυρίως να τις καταλάβεις προχωράς πιο πέρα. Εγώ συνειδητοποίησα αυτό που ήξερα πάντα, αυτό που όλοι μας ξέρουμε αλλά ακούσια αγνοούμε ότι η ζωή είναι πολύ μικρή και εφήμερη. Σε ευχαριστώ πολύ, «φίλε μου», και συγγνώμη αν σε παρεξήγησα όταν σε πρωτογνώρισα».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement