Connect with us

Ελλάδα

Βορίδης: Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση

Published

on

Ουπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο, ραδιοφωνικό σταθμό RealFM97,8 και κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο κόμμα των “ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ” εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση που δώσει η Βουλή τη σχετική άδεια διερεύνησης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι επανάληψη διαδικασίας των εκλογών δεν μπορούμε να έχουμε αλλά αν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξει απώλεια εδρών, μπορεί να τεθεί θέμα επαναληπτικής διαδικασίας σε περιοχές που υπάρχουν βουλευτές των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ή να υπάρξει αναλογική ανακατανομή εδρών.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι είναι ξεκάθαρη η ελληνική θέση. «Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση που έκανε ένα ακραίο, άθλιο τρομοκρατικό χτύπημα εις βάρος του Ισραήλ και μάλιστα όχι σε στρατιωτικούς στόχους και επιπλέον αυτή τη στιγμή κρατάει ομήρους», είπε, προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα για το Ισραήλ αλλά με σεβασμό των κανόνων του πολέμου και με έμφαση στην ανθρωπιστική διάσταση του ζητήματος. Υπογράμμισε επίσης πως η θέση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει αστερίσκους και πως είναι σταθερή απέναντι στην τρομοκρατία, αναγνωρίζοντας τη λύση των δύο κρατών.

«Δεν έχω πληροφορία αν πρόκειται να εμπλακούν οι ΗΠΑ σε κάτι, ούτε αν στον στρατηγικό σχεδιασμό των ΗΠΑ περιλαμβάνεται η βάση της Σούδας», απάντησε επίσης σε σχετική ερώτηση.

Επανέλαβε στη συνέχεια όσα είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα και σε τηλεοπτική συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση είναι πολύ αυστηρή με τον εαυτό της, και ότι δεν δείχνει αλαζονική συμπεριφορά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement