Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Ανάσα” για 3.000 επιχειρήσεις της Πάτρας

Published

on

Ανάσα για δεκάδες επαγγελματίες ενδέχεται να αποτελέσει το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για το γενικό κούρεμα των χρεών σε δημόσιο και σε τράπεζες.

Αυτό τουλάχιστον ελπίζουν στην αγορά της Πάτρας, καθώς σύμφωνα με βάση τις εκτιμήσεις πάνω από το 85% των εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά και ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό των καταστημάτων εστίασης, έχει οφειλές σε κάποιον φορέα ή και σε περισσότερους.

Η ελπίδα για τους επαγγελματίες είναι στην παύση της αυστηριοποίησης των όρων εκείνων που τους δίνουν την δυνατότητα να υπαχθούν στις 240 δόσεις που ισχύουν για τις οφειλές στο δημόσιο, ή στις 420 δόσεις που ισχύουν για τα χρέη στις τράπεζες.

Σύμφωνα με τους εμπόρους αν ισχύσουν τα όσα λέγονται στο νέο νομοσχέδιο το κούρεμα και η τακτοποίηση των χρεών θα αφορά περισσότερες από 3.000 εμπορικές επιχειρήσεις της Πάτρας και περίπου 6.000 επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας.

Με βάση το νέο νομοσχέδιο ο διακανονισμός των οφειλών ή ακόμα και το κούρεμα τους θα γίνεται μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού αφού πρώτα ο κάθε οφειλέτης επαγγελματίας κάνει την σχετική αίτηση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement