Connect with us

Υγεία

ΕΣΥ: Έρχεται νέα εφαρμογή για τα χειρουργεία – Πώς θα βλέπουν οι πολίτες την αναμονή ανά νοσοκομείο

Published

on

Σε περίπου δύο μήνες θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των χειρουργείων στα νοσοκομεία της χώρας. Σκοπός του Υπουργείου Υγείας είναι η ανάπτυξη ενός ιστοτόπου στον οποίο θα μπορούν οι πολίτες να βλέπουν την αναμονή που έχει κάθε νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση και αναλόγως να επιλέγουν πώς θα κινηθούν.

Σήμερα, τα νοσοκομεία διατηρούν ξεχωριστές λίστες χειρουργείων, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις δεν ενημερώνονται, δεν τηρούνται ή δεν ελέγχονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά περιστατικά που βρίσκονται στις λίστες χειρουργείων σήμερα δεν είναι πραγματικά, δηλαδή οι πολίτες έχουν αναζητήσει διαθέσιμο κενό για επέμβαση στον ιδιωτικό τομέα ή σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο.

Συνεπώς, έχουν φύγει από τη λίστα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι. Εάν στην απουσία οργάνωσης συνυπολογιστεί η έλλειψη προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα αρκετά χειρουργικά τραπέζια να μη χρησιμοποιούνται, προκύπτουν σημαντικές αναμονές.

Οι ασθενείς μπορεί να περιμένουν τρεις μήνες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και τον ένα χρόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της υγείας τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement