Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΕΛΤΑ: ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ: Θρήνος για την 59χρονη προϊσταμένη

Published

on

To θέμα της ύπαρξης αμιάντου στο κτίριο των ΕΛΤΑ έχει απασχολήσει πολλές φορές την τοπική κοινωνία και έχει φθάσει μέχρι και την Δικαιοσύνη. Σε μία παρόμοια περίπτωση, στην συνοικία των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Νεκταρίου, η αύξηση των θανάτων από καρκίνο, μια και οι στέγες των σπιτιών είναι κατασκευασμένες από αμίαντο, είχε αναδειχθεί και από τον γνωστό ογκολόγο, πρώην Διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» Παναγιώτη Γκινόπουλο. Στα ΕΛΤΑ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, καταγράφεται δεύτερος θάνατος από καρκίνο του πνεύμονος. Αυτή τη φορά έχασε την ζωή της η προϊσταμένη των ΕΛΤΑ σε ηλικία μόλις 59 ετών. Προχθές αναρτήθηκε και το αγγελτήριο θανάτου της άτυχης γυναίκας.

 

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να συνδέσει τον δεύτερο αυτόν θάνατο από καρκίνο του πνεύμονα με τον αμίαντο, όμως είναι κάτι το οποίο έχει «θορυβήσει» το σύνολο των υπαλλήλων.

 

Στο μεταξύ μετά από τις καταγγελίες που έγιναν, υπήρξε παρέμβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίσθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο κτίριο των ΕΛΤΑ στην οδο Μαιζώνος και Ζαϊμη ενώ παράλληλα θα διερευνηθεί εάν τα δύο αυτά  από καρκίνο του πνεύμονα σε εργαζόμενους της εν λόγω υπηρεσίας, σχετίζονται με την ύπαρξη του αμιάντου. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η υπόθεση ούτως ή άλλως συζητείται στο ακροατήριο στις 4 ∆εκεμβρίου του 2023. Η επανάληψη της ακροαματικής διαδικασίας γίνεται καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο της πρωτόδικης απαλλακτικής απόφασης που ελήφθη πριν δύο χρόνια από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, σύμφωνα με την οποία δεν αποδίδονταν ευθύνες για κίνδυνο από ύπαρξη αμιάντου στο κτίριο. Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου διέταξε την επανάληψη της δίκης διαπιστώνοντας πολλά «κενά», όμως καθ’ όλη τη διάρκεια της διετίας που μεσολάβησε δόθηκαν αρκετές αναβολές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement