Connect with us

Ελλάδα

Απάτη με δόλωμα δήθεν λάθος διεύθυνση πακέτου από τα ΕΛΤΑ

Published

on

Την αυξημένη διακίνηση προϊόντων και δώρων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών αλλά και των ΕΛΤΑ κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς επιχειρούν να αξιοποιήσουν απατέωνες που στέλνουν παραπλανητικά SMS τα οποία περιέχουν και ένα url για να πατήσουν τα υποψήφια θύματα.

Αποστολέας του SMS που έχουν λάβει αρκετοί πολίτες τα τελευταία 24ωρα – ορισμένοι και περισσότερες από μια φορές – εμφανίζεται ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Το κείμενο ξεκινά με τη φράση «ελληνική ανάρτηση» ενώ στη συνέχεια το δόλωμα της απάτης συνεχίζει ως εξής: «Σημειώστε ότι δεν μπορούμε να σας παραδώσουμε το προϊόν λόγω λανθασμένης διεύθυνση παράδοσης».

Οι απατεώνες στη συνέχεια ζητούν από τα υποψήφια θύματά τους να πατήσουν έναν σύνδεσμο (url) «για να διορθώσετε αμέσως τις πληροφορίες».

Για να πείσουν, δε, τα θύματά τους οι απατεώνες υποστηρίζουν στη συνέχεια ότι «μόλις τα δεδομένα διορθωθούν, θα σας τα στείλουμε ξανά αμέσως» ενώ το απατηλό SMS καταλήγει ως εξής: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σας εύχονται καλή μέρα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement