Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κ. Σβόλης: «H Πάτρα χρειάζεται επιτέλους έναν σύγχρονο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό»

Published

on

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης έκανε την εξής δήλωση-πρόταση με αφορμή όλα όσα βίωσαν την Πέμπτη οι πατρινοί πολίτες με τις πλημμύρες στον αστικό ιστό της πόλης κι ευρύτερα:

«Για δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η φύση επικράτησε του ανθρώπινου παράγοντα, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις διαχρονικές αδυναμίες της σημερινής Δημοτικής Αρχής της Πάτρας στα θέματα πολιτικής  προστασίας.

Η πόλη μας για μία ακόμη φορά βρέθηκε απροετοίμαστη, με συνέπεια επικινδυνότητα και ταλαιπωρία για τους συμπολίτες μας, φθορές σε οχήματα, καταστήματα και ιδιοκτησίες και τελικά εμπέδωση κλίματος ανασφάλειας για μελλοντικά συμβάντα.

Η απουσία αυτοκριτικής επιβάλλει την παρουσία της κριτικής, εκ μέρους της αντιπολίτευσης, με σκοπό την αφύπνιση των υπευθύνων για να προστατεύσουμε, τουλάχιστον, το ανθρώπινο οικοσύστημα.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη μας αναδεικνύουν την ανάγκη επίσπευσης εκ μέρους τη Δημοτικής Αρχής του να καταστρώσει σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Απαιτείται ουσιαστική συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την κεντρική διοίκηση, προκειμένου να ξεκινήσει επιτέλους ένας σύγχρονος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός μέσα από τον συνδυασμό γνώσης, εμπειρίας και υπηρεσιών.

Η αυτοκριτική μπορεί να είναι μια λέξη άγνωστη στην πάντοτε καταγγέλλουσα Δημοτική Αρχή, όμως οφείλει να προσγειωθεί στον πραγματικό κόσμο και να σταθεί αρωγός στον πολίτη. Πολλές οι ευθύνες, πολλές οι κακοτεχνίες – π.χ. ποδηλατόδρομος – αλλά έστω και τώρα ας γίνει μια αρχή προς όφελος των πατρινών δημοτών».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement