Connect with us

Αθλητισμός

ΑΕΚ: Αθάνατος ο Βασίλης Γεωργίου

Published

on

Οι ανακοινώσεις των ΚΑΕ και ΠΑΕ ΑΕΚ, για το θάνατο του Βασίλη Γεωργίου. “Η φωνή του ταυτίστηκε με πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου μας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ για πάνω από μισό αιώνα” τονίζεται μεταξύ άλλων.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών άφησε ο Βασίλης Γεωργίου, σκορπώντας θλίψη στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και της δημοσιογραφίας που «υπηρέτησε» για πολλά χρόνια.

Ο εκλιπών ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές… φωνές στα ερτζιανά, με πιο ξεχωριστή την περιγραφή του στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων μπάσκετ του 1968, όταν η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το τρόπαιο επικρατώντας της Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο.

Η “κιτρινόμαυρη” οικογένεια πενθεί για το θάνατο του Βασίλη Γεωργίου, κάπου που φαίνεται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε η “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ και ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ: “H οικογένεια της «Βασίλισσας» πενθεί. Ο Βασίλης Γεωργίου «έφυγε» στα 86 του. Η «Βασίλισσα» έχασε προσώρας τη φωνή της! Και γράφουμε προσώρας, διότι η φωνή του Βασίλη Γεωργίου θα μας δονεί και θα μας συγκλονίζει για μια ζωή, μέσα από τις περιγραφές του για να μας θυμίζει την Ιστορία! Την Ιστορία μας… Αθάνατη!

Ο θρυλικός Βασίλης Γεωργίου πήρε σήμερα τον μακρύ δρόμο για τον Παράδεισο, για να συναντήσει τον «Παγκόσμιο» Αρχηγό της «Βασίλισσας», Γιώργο Αμερικάνο, αλλά και όλους τους άλλους μεγάλους, τον Νίκο Μήλα, τον Δημοσθένη Πασχαλίδη, τον Αντώνη Χρηστέα, τον Πέτρο Πετράκη, και άλλους, με τους οποίους συμπορεύτηκε στα σπουδαία, που τρισενδόξασαν τη μεγάλη του αγάπη, την Α.Ε.Κ., αλλά και για να συναντήσει τη λατρεμένη του σύζυγο Κατερίνα.

Η «Βέμπο» του ελληνικού ραδιοφώνου, «χιλιοτραγούδησε» με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, την επική επιτυχία του 1968, της οποίας υπήρξε εκφωνητής στον «Καλλιμαρμάρειο» Τελικό, και της εκτόξευσε τη φήμη σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Και το έπραξε δις. Μέσα κι από την ονειρώδη συμμετοχή του στην ταινία «1968», της οποίας υπήρξε εκπληκτικός πρωταγωνιστής.

Ο Βασίλης Γεωργίου έφυγε άξαφνα σήμερα στην Πάτρα, κι ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε νικήσει πολλάκις κάθε δυσκολία με την υγεία του, αλλά δεν θα φύγει ποτέ από την καρδιά μας και τη μνήμη μας.

Η οικογένεια της «Βασίλισσας» και ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος σοκαρισμένοι από το γεγονός, εκφράζουν με οδύνη τα θερμά τους συλλυπητήρια προς τον γιο του, Σωτήρη.

Η «Βασίλισσα» άλαλη παρακολουθεί, αλλά δεν ξεχνά. Η διαδρομή και το βαρύ αποτύπωμα του εκλιπόντος θα εμπνέει τους αθλητές και τους πάντες εις τους αιώνας των αιώνων.

Αναπαύσου εν ειρήνη, Βασίλη Γεωργίου.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!”

Ροή ειδήσεων

Advertisement