Connect with us

Παναχαϊκή

ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κυνηγά το αποτέλεσμα

Published

on

 

Η Παναχαϊκή έχοντας στον πάγκο της τον έμπειρο Γ. Τάτση θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί σήμερα (3 μ.μ.) κόντρα στην Ηλιούπολη

 

Με στόχο να επιστρέψει με το θετικό αποτέλεσμα αναχώρησε χθες για την Αθήνα η Παναχαϊκή καθώς σήμερα (3 μ.μ.) αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ηλιούπολη για την 6η αγωνιστική της Super League 2.

Ο νέος τεχνικός δεν θα αλλάξει πολλά σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα της 11άδας καθώς ο χρόνος που δούλεψε για το σημερινό ματς είναι μόλις τρεις προπονήσεις. Έχει δει πρόσωπα και πράγματα, έχει κάνει τις δικές του εκτιμήσεις όμως θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο έτσι ώστε να σιγουρέψει σε ποιους παίκτες μπορεί να στηριχτεί.

Όσον αφορά το σημερινό ματς μόνο τακτικά θα δούμε κάποιες αλλαγές καθώς και πώς ο Τάτσης στην σκακιέρα θα μπορέσει να νικήσει τον αντίπαλο.

Η Ηλιούπολη δεν είναι καθόλου εύκολη ομάδα και όπως φάνηκε και στο εκτός έδρας ματς με την Καλαμάτα διαθέτει καλό σύνολο. Μπορεί να ηττήθηκε με 2-0 όμως έχασε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες με τον τερματοφύλακα ενώ είχε και ένα δοκάρι.

Ματς ειδικών συνθηκών για την κοκκινόμαυρη ομάδα που θα ζητήσει όμως ένα θετικό αποτέλεσμα.

 

ΕΠΕΛΕΞΕ 22 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Η Παναχαϊκή είναι έτοιμη για το σημερινό εκτός έδρας ματς με τον νέο τεχνικό Γιάννη Τάτση να μην αλλάζει και πολλά πράγματα σε ό,τι αφορά την αποστολή. Εκτός έμειναν ο Πατρινός λόγω τραυματισμού, ο Νάστος λόγω τιμωρίας και ο Χριστόπουλος που ανέβασε πυρετό. Νέο πρόσωπο στην αποστολή είναι ο νεαρός Ηλίας Πετράτος.

Αναλυτικά οι 22 ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν σήμερα για την Αθήνα: Κολοβούρης, Μικές, Καραγιάννης, Γρηγορόπουλος, Λιοφάγος, Κούτσιας, Μπάρετ, Γκανσιέρ, Νταμπίζας, Μαρτίνεθ, Λοττιν, Μούλντερ, Κυρσανίδης, Παραστατίδης, Μασούρας, Ντε Ολιβέιρα, Τραορέ, Τόσκα, Αποστολόπουλος, Πετράτος, Ζέκοφ και Αλίμπε.

ΣΦΥΡΙΖΕΙ Ο ΤΖΑΜΟΥΤΖΑΝΤΩΝΗΣ

Ο Παντελεήμων Τζαμουτζαντώνης από τον Σύνδεσμο της Χίου ορίστηκε να διευθύνει το σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι της με την Ηλιούπολη. Βοηθοί του θα είναι οι Τιμολέων Γεωργακόπουλος και Μιχαήλ Σγουράκης από τον Πειραιά.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα με τους διαιτητές έχει ως εξής:

15:00: Ηλιούπολη-Παναχαϊκή, Τζαμουτζαντώνης (Χίου)

Βοηθοί: Γεωργακόπουλος-Σουράκης (Πειραιάς)

13:00: Γιούχτας-Ολυμπιακός Β., Ανδρικόπουλος (Κυκλάδων)

Βοηθοί: Μανούρας (Δ. Αττικής), Βλαχάλης (Ρέθυμνο).

 

Στο ίδιο τραπέζι Super League 2 και ΠΣΑΠΠ

Super League 2 και ΠΣΑΠΠ θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι τη Δευτέρα για κρίσιμα θέματα της κατηγορίας. Η ενημέρωση της διοργανώτριας έχει ως εξής: «Τη Δευτέρα (στις 14:00) στα γραφεία μας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προεδρείου της Λίγκας με τον ΠΣΑΠΠ, προκειμένου να συζητήσουν μείζονα θέματα που ταλανίζουν την κατηγορία και να χαράξουν κοινή στρατηγική ως προς τη λύση αυτών».

ΤΣΟΥΚΑΝΗΣ: «Ο ΠΣΑΠΠ ΖΗΤΗΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ»

Στο μεταξύ, στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο αρχηγός του Μακεδονικού, Στέλιος Τσουκάνης, μιλώντας για το μείζονος σημασίας πρόβλημα που έχει προκύψει στην Super League 2, αναφορικά με τη καταβολή των χρημάτων από την ΕΡΤ. Χρήματα τα οποία καθυστερούν και μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στη διακοπή του πρωταθλήματος.«Χθες ενημερωθήκαμε επίσημα για το πρόβλημα που έχει προκύψει, το οποίο οι Προέδροι το γνώριζαν αλλά εμείς μόνο ακούγαμε, δεν ξέραμε 100% τι συμβαίνει. Υπάρχει μια πιθανότητα να σταματήσει το πρωτάθλημα. Αν δεν υπάρχουν λεφτά, δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Είναι ποδοσφαιριστές με οικογένειες, με όνειρα, που παράτησαν τις σπουδές τους, τις πόλεις τους. Ακόμη και οι 2-3 μήνες διακοπής μπορούν να αποβούν μοιραίοι για την εξέλιξή τους. Εγώ ως αρχηγός του Μακεδονικού έκανα μια επαφή με τον ΠΣΑΠΠ, οι υπεύθυνοι εκεί έχουν ζητήσει ραντεβού με την κυβέρνηση, έχουν στείλει επιστολές και δεν πήραν απάντηση. Εγώ εξέφρασα πρόταση και επιθυμία να παραβρεθούν σε ραντεβού μαζί με τους προέδρους και να παλέψουν για τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών».

 

Το εξώδικο λαχτάρισε την ΕΡΤ

Κάτι αρχίζει να κινείται εντός της ΕΡΤ έπειτα από το εξώδικο της Super League 2. Δεν πέρασε στο… ντούκου το εξώδικο που απέστειλε η Super League 2 στην ΕΡΤ για το τηλεοπτικό αδιέξοδο. Η διοργανώτρια υπερασπιζόμενη τα δικαιώματά της έριξε στο τραπέζι το χαρτί της τριετούς σύμβασης που προβλέπεται βάσει νόμου, ενώ αξιώνει και το περσινό μπόνους κατάταξης ύψους 600.000 ευρώ, που δεν έχει δοθεί και θα κινηθεί νομικά ώστε να το διεκδικήσει. Η κίνηση αυτή έφερε κινητικότητα στο κρατικό κανάλι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας mikriliga.com υπήρξαν επαφές αλλά και συζητήσεις τόσο εντός της ΕΡΤ όσο κι από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στο τηλεοπτικό θέμα, το οποίο αποτελεί κομβικό ζήτημα για βιωσιμότητα της κατηγορίας, αφού όλα δείχνουν ότι το εξώδικο δεν έπεσε στο κενό. Ένα άλλο θέμα το οποίο ασφαλώς και θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο είναι και το γεγονός ότι την τρέχουσα σεζόν δεν υπάρχει καμία αναφορά για ύποπτο παιχνίδι στην Super League 2. Η ενημέρωση της Sportradar και της ΕΠΑΘΛΑ έως και τώρα για τα παιχνίδια είναι «λευκή». Με άλλα λόγια έχουν διεξαχθεί πάνω από 70 παιχνίδια και δεν προκύπτει κόκκινος συναγερμός, δείγμα της προσπάθειας που γίνεται να καθαρίσει η κατηγορία και να αναβαθμίσει το προϊόν της.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement