Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χαράλαμπος Μπονάνος: Έχουμε λάβει επιπρόσθετα μέτρα

Published

on

«Έχουμε κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν στους τομείς αρμοδιότητάς μας, με επαναλαμβανόμενους καθαρισμούς χειμάρρων και ποταμών, ενώ έχουμε πάρει πρόσθετα μέτρα. Συγκεκριμένα, στα επίμαχα σημεία στα οποία είναι πιθανόν να έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα θα υπάρχουν μηχανήματα της Περιφέρειας και συνεργαζόμενοι εργολάβοι προκειμένου να παρέμβουν και να διευκολύνουν τη ροή του νερού.

Φυσικά, θα είμαστε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ώστε σε συνεργασία με τους ένστολους όπου προκύψουν προβλήματα να παρέμβουμε άμεσα. Υπάρχει πλήρης κινητοποίηση από την Περιφέρεια», δηλώνει στην «Γ» ο κ. Μπονάνος.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις στα ποτάμια που βρίσκονται σε περιαστικό ιστό, όπως Μείλιχο, Γλαύκο, Διακονιάρη, Παναγίτσα, Ξυλοκέρα, Σέλεμνο κ.α., ενώ σήμερα θα υπάρχουν μηχανήματα σε θέση ετοιμότητας σε όλες τις πλευρές της πόλης, στο κέντρο, στην περιοχή του Ρίου και Αγίου Βασιλείου, καθώς επίσης και στην νότια πλευρά της Πάτρας, καθώς επίσης και στα σημεία που καταγράφονται κατολισθητικά φαινόμενα.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΙΚΙΛΙΑ
Ο αντιπεριφεριάρχης Αχαΐας χθες το πρωί είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις ως προς την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και την άμεση παρέμβαση αφενός για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και να αποτραπούν φαινόμενα που θα πλήξουν τις περιουσίες.
Ο κ. Μπονάνος απευθύνει και μέσω της «Γ» έκκληση για συνεργασία των πολιτών τις ώρες που θα υπάρξει επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επισημαίνοντας «το Σάββατο θα είναι μια δύσκολη μέρα και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να υπάρξει άσκοπη κυκλοφορία των πολιτών ιδίως τις ώρες αιχμής που το καιρικό μέτωπο θα χτυπήσει την περιοχή μας. Από την πλευρά μας υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα και πλήρης κινητοποίηση όλων των δυνάμεων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε μηχανήματα έργου».
ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ 6η ΕΜΑΚ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται όλο το δυναμικό της 6ης ΕΜΑΚ και όλο το Πυροσβεστικό Σώμα με όλο τον εξοπλισμό διαθέσιμο για να είναι σε θέση να παράσχουν βοήθεια στους πολίτες. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, θα είναι διάσπαρτες δυνάμεις σε όλη την πόλη προκειμένου να είναι άμεση και γρήγορη η πρόσβαση σε όποιον χρειάζεται αρωγή. Σε διασπορά θα βρίσκονται εκτός των μηχανήματα της Περιφέρειας και των συνεργείων του Δήμου για να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και άμεση πρόσβαση στα σημεία που είναι επίφοβα για πλημμύρες.
Το δίκτυο της Πάτρας είναι πεπαλαιωμένο και αδυνατεί να αντέξει τον μεγάλο όγκο της βροχής όπως άλλωστε αποδείχθηκε με τις δυνατές νεροποντές που όμως κράτησαν 20 λεπτά, καθώς προέκυψαν πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους, πεζοδρόμους και σε γέφυρες. Και η Αστυνομία θα βρίσκεται σε ετοιμότητα μετά από επικοινωνία που είχε ο κ. Ρουμελιώτης με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, ταξίαρχο Θεόδωρο Τσάτσαρη προκειμένου εάν κριθεί αναγκαίο να αποκλειστεί η κυκλοφορία σε δρόμους ή σε γέφυρες που θα υπερχειλίσουν για να αποτραπεί κίνδυνος για τους πολίτες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement