Connect with us

Διεθνή

Μπερλουσκόνι: Τέλος τα 2.500 ευρώ το μήνα από τα κορίτσια των πάρτι «Bunga Bunga»

Published

on

Χωρίς οικονομικό βοήθημα οι 20 αγαπημένες του Μπερλουσκόνι

Τα παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κληρονόμοι της περιουσίας του Ιταλού πρώην, προέδρου που πέθανε τον περασμένο Ιούνιο, θα αποσύρουν τη μηνιαία οικονομική βοήθεια που είχε χορηγήσει ο μεγιστάνας στις 20 νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν στα πάρτι του, γνωστά ως «Bunga Bunga«, στην έπαυλή τους στο Αρκορε (κοντά στο Μιλάνο). Παράλληλα της κάνουν έξωση από τα από τα διαμερίσματα στα οποία διέμεναν, φυσικά δωρεάν.

Μεσιτικό γραφείο που πήρε αντίστοιχη εντολή από τους κληρονόμους του αείμνηστου επιχειρηματία και προέδρου της Μίλαν έστειλε μια επιστολή σε κορίτσια που σύχναζαν στα περίφημα δείπνα στο Árcore, στην οποία ανακοίνωνε τη «λύση λόγω θανάτου» της σύμβασης δωρεάν χρήσης των διαμερισμάτων στην οδό Olgettina, στο Segrate (Μιλάνο), όπου μένουν αρκετά από αυτές τις κοπές που παρευρέθηκαν σε αυτά τα πάρτι. Δημοσίευμα σοκ της εφημερίδας «Corriere della Sera» που αποκάλυψε μια ακόμη από τις περίεργες συνήθειες του Μπερλουσκόνι.

Εκτός από το ότι πρέπει να αδειάσουν τα διαμερίσματα πριν από τις 31 Δεκεμβρίου, οι «Olgettinas», όπως τους αποκαλούσε ο ιταλικός Τύπος για την διαμονή στην περιοχή, χάνουν και το μηνιαίο επίδομα των 2.500 ευρώ που τους χορηγούσε ο Μπερλουσκόνι.

Μηνιάτικο ως αποζημίωση για τη ζημιά στην εικόνα τους που υπέστησαν από τις έρευνες για τις διεργασίες» για πιθανή σχέση του αποθανόντος μεγιστάνα με την ανήλικη Μαροκινή Καρίμα Ελ Μαρού, η οποία αυτοαποκαλούσε τον εαυτό της «Ρούμπι Ρουμπακουόρι».

Ήταν ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι που παραδέχτηκε το 2013 σε μια από τις ακροάσεις της διαδικασίας στην οποία δικάστηκε για φερόμενη δωροδοκία μαρτύρων στην υπόθεση Ruby ότι είχε χορηγήσει 2.500 ευρώ το μήνα σε καθέναν από αυτούς για δείπνο και το «Bunga Bunga «πάρτι».

Οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι του είπαν ότι οι πληρωμές θα μπορούσαν να ερμηνευθούν από τους εισαγγελείς ως τρόπος εξαγοράς μαρτύρων -πράγμα που συνέβη στην πραγματικότητα αργότερα στις δίκες- και τον Δεκέμβριο του 2013 ο πρώην πρωθυπουργός κατέβαλε στον καθένα αποζημίωση 25.000 ευρώ.

Ωστόσο, προσθέτει η μιλανέζικη εφημερίδα, «δεν έμειναν ικανοποιημένοι και τον πίεσαν ξανά» μέχρι να ξαναρχίσουν οι πληρωμές και να διατηρηθεί υπέρ τους η παραμονή στα σπίτια.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις ακροαματικές διαδικασίες της υπόθεσης Ruby, οι εισαγγελείς Tiziana Siciliano και Luca Gaglio υπολόγισαν ότι από τον Μάρτιο του 2012 ο Μπερλουσκόνι είχε πληρώσει σχεδόν 11 εκατομμύρια ευρώ στις εμπλεκόμενες κοπέλες.

Τώρα η οικογένεια έχει αναστείλει όλες τις πληρωμές και έχει ήδη εκδιώξει ορισμένες από αυτές από τα διαμερίσματα, αποκάλυψε η «Corriere della Sera».

Ροή ειδήσεων

Advertisement