Ο τραγικός απολογισμός ήταν αποτέλεσμα των αδιάκριτων βομβαρδισμών του Ισραήλ εναντίον σπιτιών αμάχων, νοσοκομείων, προσφυγικών καταυλισμών και σχολείων, πρόσθεσε.

«Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά. Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον αμάχων στη Γάζα απαιτούν άμεση απάντηση από τη διεθνή κοινότητα, η οποία πρέπει να τηρήσει το διεθνές δίκαιο. Το κόστος της αδράνειας μετριέται σε ζωές και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η σφαγή», δήλωσε η Μέλανι Γουόρντ, διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης.

«Φωνάζουμε για ένα ίχνος ανθρωπιάς από τους παγκόσμιους ηγέτες»

Άμαχοι στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι στη Γάζα τρέχουν να σωθούν

Ο Φικρ Σάλτουτ, διευθυντής της οργάνωσης στη Γάζα, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι τρομοκρατημένοι για το τι θα επακολουθήσει αν δεν επιτευχθεί σύντομα κατάπαυση του πυρός.

«Πόσοι ακόμη θάνατοι θα χρειαστούν για να τερματιστεί αυτή η επίθεση, 50.000, 100.000;», διερωτήθηκε ο Σάλτουτ. «Καθώς βλέπουμε τα σπίτια, τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας να μετατρέπονται σε ερείπια, φωνάζουμε για ένα ίχνος ανθρωπιάς από τους παγκόσμιους ηγέτες».

Χαμάς: «Το Ισραήλ πραγματοποιεί Ολοκαύτωμα στη Γάζα»

Εκπρόσωπος της Χαμάς έκανε λόγο για «Ολοκαύτωμα της Γάζας» λέγοντάς ότι το Ισραήλ σκόπιμα στοχοποιεί αμάχους και έχει καταστρέψει 250.000 σπίτια.

«Ο στρατός των κατακτητών στοχοποιεί γυναίκες και παιδιά» είπε, σύμφωνα με το Skynews ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν.

Διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας, Ντάνιελ Χαγκάρι, ότι η Χαμάς συγκεντρώνει όπλα κάτω από το νοσοκομείο Sheikh Hamad και ότι η οργάνωση χρησιμοποιεί τα τούνελ κάτω από το νοσοκομείο.

Ο Χαμντάν κάλεσε επίσης τον ΟΗΕ να επιθεωρήσει τα νοσοκομεία στη Γάζα και να διαπιστώσει τα ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου».

Κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ ότι μοίρασε φυλλάδια στους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν τα σπίτια τους «για να γίνουν ευκολότεροι στόχοι».

Οι ΗΠΑ έχουν «βρώμικα σχέδια», είπε και πρόσθεσε ότι ο λαός της Γάζας δεν θα σιωπήσει αν η Ουάσιγκτον συνεχίσει τη «συνεργασία της με τους κατακτητές [Ισραήλ]».

«Θέλουμε μια ανεξάρτητη χώρα με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ διεμήνυσε και είπε ότι όποιος πιστεύει ότι η Χαμάς θα καταστραφεί «έχει αυταπάτες».

«Ήμασταν νικητές στις 7 Οκτωβρίου και θα παραμείνουμε νικητές» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Χαμάς.

in.gr