Connect with us

Πολιτική

Πόθεν Έσχες: Σήμερα στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των βουλευτών

Published

on

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθούν σήμερα Δευτέρα (6/11) οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) των βουλευτών για το έτος 2022.

Τα πόθεν έσχες αναμένεται να δημοσιευτούν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές και θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

Ακόμη, η επιτροπή ελέγχου ανακοίνωσε ότι συνολικά έχουν υποβληθεί 1.034 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπεύθυνων οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, δημάρχων αλλά και περιφερειαρχών. Σημειώνεται δε ότι στις δηλώσεις που θα δημοσιευτούν δεν περιλαμβάνονται οι δηλώσεις των νεοεισερχόμενων βουλευτών της Βουλής όπως αυτή έχει προκύψει από τις εκλογές του Ιουνίου 2023.

«Ως είθισται κάθε χρόνο, η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, ανακοινώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη από την Βουλή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση της Βουλής.

« Από την Επιτροπή Ελέγχου του άρθρου 25 του Ν.5026/2023 ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. θα δοθούν στους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες, ανέλεγκτες όπως κατατέθηκαν, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπεύθυνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021).

Οι εν λόγω δηλώσεις θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων, την ίδια ημέρα και ώρα 10.30 π.μ.

Το πλήθος των σχετικών δηλώσεων είναι συνολικά 1.034».

Ροή ειδήσεων

Advertisement