Connect with us

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Ανδρουλάκη – Καθυστερούν οι διαγραφές πλην του Σκουρλέτη

Published

on

Με βασικό θέμα στην ατζέντα το θέμα των υποκλοπών αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Άλλωστε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης πριν από τη συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη, θα έχει δει τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο γι’ αυτό το θέμα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη σχετικά με το θέμα των υποκλοπών και για τα όσα είπε στον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει και για το έγγραφο – γνωμοδότηση που παρέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οποία αναφέρεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπάρχει η επίκληση του απορρήτου για τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος της συζήτησης οι δυο άνδρες αναμένεται να αναφερθούν στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση για τις διοικήσεις των νοσοκομείων και φυσικά στις επιπτώσεις από τα καιρικά φαινόμενα και στην Μέση Ανατολή.

Λίγο αργότερα, πάντως η εφημερίδα “Εποχή” – η οποία εκφράζει τις απόψεις των “53” μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ – διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “H ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών”.

Στην εκδήλωση αυτή που γίνεται παραμονές της ΚΕ θα δοθεί από τους ομιλητές μία πρόγευση για το πώς θα κινηθούν τα στελέχη της Ομπρέλας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ενώ θα φανεί και ο τρόπος που θα κινηθούν γενικότερα. Εάν δηλαδή έχουν αποφασίσει να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή όχι.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αντώνης Τζανακόπουλος και η Σία Αναγνωστόπουλου.

Σε ό,τι αφορά τις διαγραφές και τα τρία στελέχη αναμένεται να τοποθετηθούν κατά των διαγραφών που έχει εξαγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης. Άλλωστε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ήδη προειδοποιήσει ότι “ενότητα με διαγραφές δεν υπάρχει” και έχει ξεκαθαρίσει ότι “θα τεστάρουμε τα περιθώρια να παραμείνουμε μειοψηφία με γνώμη και θέσεις”.

Παρασκηνιακά πάντως συνεχίζονται οι επαφές για την ΚΕ που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο και που, μεταξύ άλλων, αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των διαγραφών του Στέφανου Τζουμάκα και των στελεχών της “Ομπρέλας” Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη.

Με δεδομένο ότι η επιτροπή δεοντολογίας κινείται με… ρυθμούς χελώνας – κάποιοι μάλιστα από το νεοπροεδρικό στρατόπεδο ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται επίτηδες για να μην μπει το θέμα στην ΚΕ – στην εσωκομματική “αντιπολίτευση” υπάρχει η βεβαιότητα ότι “το θέμα των διαγραφών πάει πίσω”, δηλαδή είτε στην επόμενη συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής τον Δεκέμβριο ή και ακόμα πιο πίσω.

Ωστόσο, ακόμα και στελέχη της “ομπρέλας” παραδέχονται ότι οι κινήσεις του Πάνου Σκουρλέτη να μιλήσει δημοσίως για “παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα” και για “αρθρογράφους που ήταν υπεύθυνοι 50 λογαριασμών των social media του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ” είναι άλλου είδους πρόβλημα πολύ πιο σοβαρό.

Γι’ αυτό άλλωστε πολλοί ξεχωρίζουν την υπόθεση Σκουρλέτη από των υπολοίπων λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει το κόμμα του στην δικαιοσύνη και παράλληλα να παραμείνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement