Connect with us

Ελλάδα

Σκέρτσος: Δεν θα ανεχθούμε κανένα φαινόμενο κερδοσκοπίας στην αγορά

Published

on

«Δεν θα ανεχθούμε κανένα φαινόμενο κερδοσκοπίας στην πλάτη των νοικοκυριών σε μια τόσο δύσκολη περίοδο με την εξωγενή ακρίβεια», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ενισχύσει τους ευάλωτους πολίτες και προσέθεσε πως θα δοθούν σύντομα νέες ενισχύσεις. Συγκεκριμένα είπε ότι προβλέπονται έκτακτες ενισχύσεις για τους ευάλωτους οικονομικά πολίτες εντός Ιανουαρίου.

«Έχουμε κάνει παρεμβάσεις στην αγορά, είναι όμως μείζον πρόβλημα η ακρίβεια. Μέχρι τώρα έχουν επιβληθεί πρόστιμα 8 εκατομμυρίων ευρώ και αρκετά έχουν εισπραχθεί. Παρακολουθούμε τα επίπεδα τιμών στα ομοειδή προϊόντα και το κράτος θα παρεμβαίνει όπου υπάρχει ανωμαλία», υποστήριξε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι «με βάση τους δείκτες της Eurostat, η Ελλάδα σημειώνει έναν από τους τρεις χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη. Οι παρεμβάσεις μας μειώνουν ταχύτερα τις αυξητικές τάσεις, αλλά η γενική τάση φαίνεται σε βάθος χρόνου. Η Ελλάδα είναι μια από τις 5 χώρες της ΕΕ με την ταχύτερη μείωση του πληθωρισμού. Αυξάνονται οι τιμές με χαμηλότερο ρυθμό από τις άλλες χώρες. Η οικονομία χάρη στην οικονομική πολιτική μας, σημειώνει αυξημένους δείκτες ανάπτυξης και επενδύσεων».

Ροή ειδήσεων

Advertisement