Connect with us

Ελλάδα

ΝΔ: Φροντιστήριο στους βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια – Σκέρτσος: Ανήκουμε στη Δύση, είμαστε καθρέφτης της κοινωνίας

Published

on

Ξεκίνησε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας η ενημέρωση των βουλευτών του κόμματος από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο σχετικά με την ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια. Παρόντες στα γραφεία της οδού Πειραιώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, και από το Μέγαρο μαξίμου οι Γιάννης Μπρατάκος και Κυρα Κάπη. Παρούσα στο φρονιστήριο και η καθηγήτρια Κατερίνα Φουντεδάκη που συμμετείχε στη σύνταξη του νομοσχεδίου.

Παρόντες πάνω από 60 βουλευτές της Ν.Δ., ακόμα και υπουργοί όπως ο Δημήτρης Καιρίδης, η Σοφία Βούλτεψη ο Δ. Βαρτζόπουλος κ.α. Αρκετοί βουλευτές της περιφέρειας απου προσήλθαν στα γραφεία της ΝΔ άνοιξαν τα χαρτιά τους και με δηλώσεις τους τοποθετήθηκαν υπέρ της ρύθμισης. Παράδειγμα, ο Γιώργος Κωτσός από την Καρδίτσα, η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη από την Εύβοια και ο Νεοκλής Κρητικός της Λακωνίας. Πάντως πληροφορίες από την Πειραιώς αναφέρουν ότι ορισμένοι βουλευτές μετέφεραν τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν από μέλη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες εκλέγονται, κρατώντας όμως χαμηλούς τόνους.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απευθυνόμενος στους βουλευτές υπενθύμισε σύμφωνα με πληροφορίες τη ρήση του Κωσταντίνου Καραμανλή ότι «ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά πολιτιστικά» και πρόσθεσε: «εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ δύσκολο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε μέσα στη συνεδρίαση των βουλευτών ότι γνώμονας για την ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να είναι το συμφέρον των παιδιών, πολλά εκ των οποίων μένουν υπό άλλες συνθήκες σε ιδρύματα.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι η ΝΔ έχει αδιαμφισβήτητο ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης στη Βουλή και την κοινωνία. Σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ψηφιστεί η ρύθμιση και πρόσθεσε με νόημα ότι δεν μπορεί αυτοί που απείχαν τότε ή καταψήφισαν το 2015 να λένε σήμερα ότι τους καλύπτει το Σύμφωνο Συμβίωσης.

protothema.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement