Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΘΡΙΛΕΡ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: “Εχασαν” τρία μικρά παιδιά στην διάρκεια της πρόσφατης νεροποντής – ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Published

on

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

«Χάσαμε τρία παιδιά μέσα στην βροχή! Ευτυχώς τα βρήκε κάποιος και τα μάζεψε». Η φράση ακούστηκε το βράδυ της Δευτέρας στη διάρκεια γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και μαθητών δημοτικού σχολείου της Πάτρας από μητέρα παιδιού της Β’Δημοτικού. Το ζήτημα φυσικά ήταν ήδη γνωστό στους περισσότερους. Την ημέρα της πλημμύρας στην Πάτρα, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου αποφάσισε να γίνει «περίπατος» των μαθητών. Κάποιοι εκπαιδευτικοί διεφώνησαν, όμως τελικά το σχολείο έκανε την «εκδρομή» του. Μόνο που λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση από το προαύλιο έγινε ο «κατακλυσμός»!

Κάποιες δασκάλες άρχισαν να φωνάζουν και να καλούν τα παιδιά στα υπόστεγα πεζοδρόμου της πόλης, όμως μέσα στον πανικό και την σφοδρή μπόρα… τρία παιδάκια Δευτέρας και Τρίτης δημοτικού δεν άκουσαν. Και συνέχισαν… το περπάτημα! Η εκπαιδευτικός άρχισε να μετρά τα παιδιά, έκανε ότι ανθρωπίνως μπορούσε κάτω από τέτοιες συνθήκες όμως ευτυχώς η περιπέτεια των παιδιών είχε αίσιο τέλος! Ενας ηλικιωμένος άνδρας εντόπισε τα τρία παιδιά μόνα τους δύο τετράγωνα πιο κάτω, ρώτησε τι συμβαίνει και τα οδήγησε με ασφάλεια εκεί που ήσαν και οι συμμαθητές του.

Τέλος καλό όλα καλά, όμως τα προβλήματα στο εν λόγω σχολείο συνεχίζονται. Γονείς μαθητών έχουν στείλει επιστολές και έχουν εκφράσει την διαφωνία τους με τον τρόπο χειρισμού διαφόρων θεμάτων από την Διευθύντρια, φθάνοντας στο σημείο να ζητήσουν… την απομάκρυνσή της. Με τις συγκεκριμένες ενέργειες και τον τρόπο που γίνονται διεφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και δήλωσε την παραίτησή του. Ωστόσο οι γονείς των παιδιών με αφορμή και το συγκεκριμένο συμβάν στην «εκδρομή» επιμένουν και έχουν απευθυνθεί και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement