Αυτή είναι η μεγάλη αχίλλειος πτέρνα αυτού του κλάδου, αν και είναι στην πραγματικότητα ιδανική για τους κατασκευαστές, αφού με αυτόν τον τρόπο μπορούν να επωφεληθούν από την παραμικρή αλλαγή για να πείσουν τον χρήστη να αγοράσει το πιο πρόσφατο προϊόν που μόλις παρουσίασαν.

Στην Apple είναι ειδικοί σε αυτήν την τεχνική και η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια (ΗΠΑ) κυκλοφορεί ένα νέο iPhone κάθε χρόνο, σε υψηλότερη τιμή κάθε χρόνο, και κάνουν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο να αγοράσουν τη νέα συσκευή αν και πέρυσι είχαν αγοράσει άλλο ένα κινητό της ίδιας εταιρείας.

H Apple εργάζεται ήδη στο iOS 18 για το 2024

Αλλά δεν είναι πλέον μόνο με το iPhone που η Apple πείθει τους χρήστες να ανανεώσουν το κινητό τους, αλλά μια άλλη από τις εκκινήσεις που κάνουν κάθε χρόνο είναι στο λογισμικό, το οποίο με τη σειρά του είναι άλλη μια από τις αιτίες της παλαιότητας των συσκευών.

Αν και πριν από την άφιξη του iPhone 15, λίγους μήνες πριν η εταιρεία παρουσιάσει το iOS 17, εκείνη την εποχή υπήρχε μια σειρά από παλιά μοντέλα iPhone που δεν θα μπορούσαν να κατεβάσουν αυτό το λογισμικό και επομένως θα έχαναν λειτουργίες και ακόμη και εργαλεία κυβερνοασφάλειας, επομένως ήταν σκόπιμο να αλλάξετε τηλέφωνα, με το iPhone 11 να είναι το παλαιότερο μοντέλο που το υποστηρίζει.

Τώρα, και παρόλο που απομένουν ακόμη λίγοι μήνες, η Apple εργάζεται ήδη στο iOS 18 για το 2024, πράγμα που σημαίνει ότι και πάλι ορισμένα από τα μοντέλα της εταιρείας δεν θα είναι πλέον συμβατά με το νέο λογισμικό και ως εκ τούτου θα σταματήσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις.

Επομένως, και παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιώσεις ότι αυτά είναι τα μοντέλα που «καταδικάστηκαν» για το επόμενο έτος, σύμφωνα με τα πρότυπα της Apple, έως το 2024 και το iOS 18 τόσο το iPhone XR, το iPhone XS όσο και το iPhone XS Max δεν θα είναι πια συμβατά.