Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγκαινιάζει το κατάστημά της στην Πάτρα η Optima bank

Published

on

Η Optima bank ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της τράπεζας στην πόλη της Πάτρας με το νέο κατάστημα, το 28ο του Ομίλου, στην οδό Αγίου Ανδρέου 42 να εγκαινιάζεται επίσημα την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.

Στην πόλη για τα εγκαίνια θα βρεθούν ο πρόεδρος της Optima Γεώργιος Τανισκίδης και ο CEO Δημήτρης Κυπαρίσσης.
Το κατάστημα στην Πάτρα εντάσσεται στα πλαίσια της δυναμικής ανάπτυξης του όμιλου τραπεζική μετά και την πρόσφατη επιτυχημένη έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου .
Η εισαγωγή της μετοχής της Optima bank στο Χ.Α.Α. έγινε σε συνέχεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 150,9 εκατ. ευρώ η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένοι μήνα με τη ζήτηση για τις προς διάθεση σε δημόσια προσφορά μετοχές να υπερκαλύπτεται κατά 5,1 φορές!
Η Optima διαθέτει σήμερα 27 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα από τα οποία 3 είναι στη Θεσσαλονίκη ενώ το κατάστημα της Πάτρας έρχεται σε συνέχεια της ανάπτυξης του δικτύου σε πόλεις της περιφέρειας όπως η Κόρινθος και το Ηράκλειο.
Με την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο και τα νέα κεφάλαια η Optima θα αποκτήσει περαιτέρω δυναμική ανάπτυξης, ενισχύοντας τα ίδια κεφάλαιά της που θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του δανειακού της χαρτοφυλακίου.
Στόχος της Optima bank να συμβάλλει μέσα από την αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου της, στην περεταίρω ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας βέβαια την επιχειρηματικότητα μέσω της χορήγησης δανείων για βιώσιμα επενδυτικά σχέδια, που σέβονται το περιβάλλον και προάγουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη.
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2023, η τράπεζα παρουσιάζει κέρδη 44,1 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου, ποσό που υπερβαίνει τα κέρδη ολόκληρης της περσινής χρονιάς που αντιστοιχούν σε 29,6% απόδοση ιδίων κεφαλαίων!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement