Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δ. Νατσιός: «Χάσαμε την ταυτότητά μας»

Published

on

«Φθάσαμε στις ηλεκτρονικές ταυτότητες διότι χάσαμε την ταυτότητά μας και το ζητούμενο σήμερα για τους νέους μας είναι τι σημαίνει να είσαι Έλληνας» ανέφερε ο κ. Νατσιός μιλώντας στις 7 χθες το απόγευμα, σε εκδήλωση της «Νίκης» στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ».

Ο κ. Νατσιός ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα: «Ψηφιακός ολοκληρωτισμός, ηλεκτρονικές ταυτότητες, αχρήματη κοινωνία». Ακολούθησαν ομιλίες από τους βουλευτές Αχαΐας Σπύρο Τσιρώνη και Λάρισας, Γιώργο Ρούντα, οι οποίοι εξήγησαν τους λόγους γιατί τάσσονται κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.
Όπως ανέφεραν, οι νέες ταυτότητες έχουν δυνατότητα γεωεντοπισμού και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη και γι’ αυτό αντιδρούν.
Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε: «Δεν είμαστε ενάντια στην τεχνολογία εφόσον αυτή εξυπηρετεί και διευκολύνει τις ζωές μας, όμως αντιδρούμε σε ό,τι έρχεται να τονώσει το πνεύμα του ολοκληρωτισμού. Όσο η ταυτότητα είναι μέσο ταυτοποίησης του πολίτη δεν τίθεται κανένα ζήτημα, όμως, όταν η ταυτότητα γίνεται εργαλείο άσκησης δικαιωμάτων τότε εγείρεται σοβαρό πρόβλημα και σε αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι».
Ο κ. Νατσιός χθες το πρωί επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο και σήμερα θα επισκεφθεί το Αίγιο και θα έχει επαφές με πολίτες παρουσιάζοντας τις θέσεις του.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement