Connect with us

Ελλάδα

Επίδομα σε αστυνομικούς με υπηρεσία στα γήπεδα

Published

on

Επίδομα στους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους στα γήπεδα σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, βρίσκεται σε διάλογο τόσο με τους εκπροσώπους των αστυνομικών, όσο και με το οικονομικό επιτελείο. «Οι αστυνομικοί ανάμεσα στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς θα επωφεληθούν από τις αυξήσεις που θα έχουμε από 1/1/2024. Ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για την Ελληνική Αστυνομία στα πλαίσια δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, θα γίνει. Αυτό που είναι ώριμο και που μπορώ να το πω, είναι ότι βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για να υπάρχει ένα επίδομα για τους αστυνομικούς που είναι στο πεδίο, για τους αστυνομικούς ελέγχους στα γήπεδα. Είναι κάτι το οποίο είναι δίκαιο, επιβαρύνονται με μία υπηρεσία η οποία είναι πολύ σημαντική, αποτελεί μία κανονικότητα για τους ανθρώπους που είναι στα ΜΑΤ, σε άλλες υπηρεσίες των μέτρων. Είμαστε σε πολύ ώριμες συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών να υπάρξει μία επιπλέον αμοιβή για αυτή την υπηρεσία», τόνισε ο υπουργός.

Χ. ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ: «ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας ανέφερε στην «Γ» πως στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Πάτρα και στη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο (φωτό) ενημερώθηκε διεξοδικά για όλα τα αιτήματα (του επιδόθηκε και σχετικό υπόμνημα) με έμφαση στο ότι ένα σημαντικό μέρος της αστυνομική δύναμης απασχολείται στις αθλητικές οργανώσεις.
«Η εξαγγελία είναι προς τη θετική κατεύθυνση, όμως, είμαστε επιφυλακτικοί καθώς έχουμε ακούσει πολλές εξαγγελίες για αυξήσεις και επιδόματα που έχουν μείνει στα λόγια στο παρελθόν! Δεν ξέρουμε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα δοθεί, εάν θα υπάρχει πλαφόν. Αναμένουμε να υπάρξει αποσαφήνιση του πλαισίου χορήγησης του επιδόματος, το οποίο σαφώς το δικαιούμαστε και το διεκδικούμε», δήλωσε ο κ. Τσίτσικας.
Υπενθυμίζουμε ότι στην Πάτρα διεξάγονται αθλητικές εκδηλώσεις με έντονη δραστηριότητα οπαδών σε ομάδες Α΄ και Β΄ Εθνικής σε ποδόσφαιρο και καλαθοσφαίριση ενώ αντίστοιχα υπάρχουν και ενεργές ποδοσφαιρικές λέσχες (club) των μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων των Αθηνών και οι απαιτήσεις για αστυνομικούς ελέγχους είναι αυξημένες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement