Connect with us

Ελλάδα

Η επιστολή αποχώρησης του Τσακαλώτου από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, την επιστολή που επρόκειτο να καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής, ενημρώνοντας για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η επιστολή δεν εστάλη τυπικά, καθώς τον… πρόλαβε, ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ενημέρωσε για την απομάκρυνση του ίδιου και της κ. Πέρκα.

«Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ»

Το περιεχόμενο της επιστολής ωστόσο δόθηκε στην δημοσιότητα.

Η επιστολή Τσακαλώτου
Ακολουθεί η επιστολή που θα κατέθετε ο κ. Τσακαλώτος:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Με εκτίμηση,

Ευκλείδης Τσακαλώτος».

Η επιστολή Φάμελλου
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, με εντολή Κασσελάκη, ο Σωκράτης Φάμελλος, με επιστολή του, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής, ότι οι βουλευτές Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις δηλώσεις αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τίθενται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, οι εν λόγω βουλευτές πρέπει να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στο κόμμα, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement