Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πνίγηκαν» στη λάσπη!- Ύποπτη κατολίσθηση στην οδό Αγίου Αθανασίου στο Πετρωτό

«Συνδέεται» με διαρροή νερού από σπασμένο αγωγό

Published

on

 

Ύποπτη χαρακτηρίζουν την κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην οδό Αγίου Αθανασίου, στη Μαυρομαντήλα Πατρών, ακριβώς κάτω από την οδό Πετρωτού ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Ανδρέας Δούβρης και οι κάτοικοι της περιοχής.

Εξαιτίας της κατολίσθησης τόνοι λάσπης κατέληξαν στην αυλή σπιτιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού άκουσαν ξαφνικά ένα δυνατό θόρυβο και είδαν λάσπη και χώματα από τον παρακείμενο λόφο να καταλήγουν στο σπίτι τους, το οποίο προσπαθούσαν όλη τη νύχτα να καθαρίσουν, αφού στο σημείο ήταν αδύνατη η πρόσβαση μηχανήματος.

Η κατολίσθηση υπό κανονικές συνθήκες θα αποδιδόταν στην έντονη βροχόπτωση, η οποία ωστόσο φαίνεται πως απλά επιδείνωσε το πρόβλημα που υπόβοσκε εδώ και αρκετές ημέρες, εξαιτίας της διαρροής νερού από σπασμένο αγωγό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Ανδρέα Δούβρη «είχαμε από την περασμένη εβδομάδα ενημερώσει τη ΔΕΥΑΠ πως στην οδό Πετρωτού είχε σπάσει ο αγωγός και υπήρχε διαρροή νερού. Παρά τις εκκλήσεις μας, η ΔΕΥΑΠ δεν έστειλε συνεργείο, με αποτέλεσμα το νερό να καταλήγει στα πρανή του δρόμου, ακριβώς πάνω από την Αγίου Αθανασίου όπου βρίσκεται το σπίτι που υπέστη ζημιές, διαβρώνοντας το έδαφος. Η βροχή επιδείνωσε ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος στο συγκεκριμένο τμήμα και να καταλήξει στην αυλή του σπιτιού».

ΔΕΥΑΠ: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ

Πάντως, από την πλευρά της ΔΕΥΑΠ δεν επιβεβαιώνεται πως για την κατολίσθηση ευθύνεται η βλάβη στον αγωγό. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με τον πρόεδρο, Ανδρέα Παπανικήτα, η βλάβη ήταν μικρής έκτασης και δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τόσο σοβαρό πρόβλημα. «Ενημερωθήκαμε ότι υπήρχε βλάβη κι έτρεχε λίγο νερό. Η ένδειξη ήταν νερό στο δρόμο. Άνθρωπος της υπηρεσίας διαπίστωσε ότι υπήρχε μία ελάχιστη διαρροή η οποία εκτιμήθηκε ότι δεν ήταν επικίνδυνη. Φαινόταν ότι νερό ερχόταν από το πρανές, πάνω από δρόμο. Λόγω της βροχής ωστόσο, δε ξέρουμε πόσο μπορεί να επηρεάστηκε αυτή η μικρή βλάβη. Οι μηχανικοί που πήγαν χθες εκεί δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν την αιτία της κατολίσθησης», δήλωσε ο κ. Παπανικήτας και προσέθεσε πως η βλάβη αποκαταστάθηκε, ωστόσο, όπως είπε, θα επανεξεταστεί το θέμα για να εντοπιστούν τα αίτια της κατολίσθησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της έκτασης της κατολίσθησης είχε διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων, ενώ για αρκετές ώρες το Πετρωτό δεν είχε νερό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement