Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ 15ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «ΓΝΩΜΗ» – Ο εκπαιδευτικός διαψεύδει πως… «άγγιξε» το κορίτσι!

Published

on

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

Η μητέρα της 15χρονης που κατήγγειλε τον καθηγητή της για σεξουαλική παρενόχληση μιλά στην «Γνώμη»! Είναι ακόμη σοκαρισμένη από το γεγονός, ενώ και η κόρη της – όπως μας είπε – αρνείται να πάει σχολείο από την στιγμή που δεν έχει απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός. «Η κόρη μου είχε το κινητό στην πίσω τσέπη του παντελονιού. Την πλησίασε ο καθηγητής και της το πήρε. Και φυσικά την ακούμπησε στα οπίσθιά της. Η κόρη μου με ειδοποίησε αμέσως. Δεν ήξερε τι να κάνει. Αμεσα ενημέρωσε την Διεύθυνση του σχολείου, ενώ και εγώ η ίδια πήγα αμέσως εκεί. Εκανα εγγράφως την καταγγελία μου και περιμένω την εξέλιξη μετά την έρευνα που έχει διατάξει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Η μητέρα της 15χρονης υποστηρίζει πως ο συγκεκριμένος καθηγητής… δεν έκανε πλάκα και ότι δεν μπορεί να κάνει πλάκα αγγίζοντας το πίσω μέρος μιας ανήλικης. Αν ήθελε να της πάρει το κινητό, θα μπορούσε να το ζητήσει, από την στιγμή που απαγορεύεται η χρήση του στο σχολείο, μας λέει. Μαλιστα προχώρησε και σε μία ακόμη αποκαλυπτική καταγγελία: «Όταν ένας συμμαθητής της κόρης μου είδε την σκηνή και πλησίασε τον καθηγητή, διαπιστώνοντας πως η συμμαθήτρια του είναι ταραγμένη, εκείνος γύρισε και του είπε: Αν ήμουνα 25 ετών θα την παντρευόμουνα»., Και γελούσε»! Η 15χρονη δήλωσε στους γονείς της πως δεν μπορεί πλέον να παρακολουθήσει το μάθημα του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού. Εξακολουθεί να είναι σοκαρισμένη!

 

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ «Γ»

 

Στην «Γνώμη» μίλησε και ο καθηγητής που κατηγορείται για παρενόχληση: «Σε καμία περίπτωση δεν ακούμπησα κάποιο σημείο της μαθήτριάς μου. Οντως αφαίρεσα το κινητό αλλά από το πάνω μέρος καθώς αυτό εξείχε. Και όλο αυτό ξεκίνησε επειδή ήμασταν ευδιάθετοι με τους μαθητές και ουσιαστικά κάναμε πλάκα! Είμαι χρόνια εκπαιδευτικός, έχω εμπειρία, σε καμία των περιπτώσεων δεν θα διακινδύνευα με κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι οι ισχυρισμοί που θα αποδειχτούν και στην ΕΔΕ που διενεργεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

 

Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΙΕΡΡΗ

Στη «Γνώμη» μίλησε και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενία Πιερρή η οποία αντέδρασε άμεσα, όταν ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της καταγγελίας: «Δεν μπορώ να εισέλθω  σε λεπτομέρειες. Θα πω ότι η υπηρεσία μας έχει όλο το φάκελο και έχει δοθεί εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση και πρέπει να υπάρχει εμπιστευτικότητα. Παράλληλα μεριμνούμε ώστε να αποκατασταθεί το παιδαγωγικό κλίμα στο σχολείο. Η κατάληψη έληξε και από τη Δεύτερα  το κλίμα στο σχολείο θα είναι διαφορετικό! Θα πρέπει να προστατευθεί η μαθήτρια, το περιβάλλον της αλλά και το σχολείο»! Όπως δήλωσε η κυρία Πιερρή, «γενικότερα υπάρχουν ελάχιστες τέτοιου είδους καταγγελίες, μεμονωμένες περιπτώσεις. Τουλάχιστον αυτές που φτάνουν στη διεύθυνση είναι λίγες. Καταγγελίες υπάρχουν και για μαθητές, είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε παιδαγωγικά. Η διαχείριση είναι εντελώς διαφορετική. Είναι επίσης σοβαρό φαινόμενο αλλά το διαχειρίζεσαι διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε απόλυτο συντονισμό και τις δομές της εκπαίδευσης  και με τους συμβούλους ή για να τα προλάβουμε τέτοια περιστατικά ή για να τα αντιμετωπίσουμε. Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε σε εγρήγορση γενικώς για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη διασφάλιση του παιδαγωγικού κλίματος για να μπορούμε να δημιουργήσουμε».

 

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο καθηγητής που καταγγέλθηκε απομακρύνθηκε για 48 ώρες από το σχολείο μέχρι να «εκτονωθεί» η κατάσταση. Την  επομένη του συμβάντος το 15μελές του ΕΠΑΛ αποφάσισε κατάληψη η οποία έληξε μετά από 24 ώρες. Τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο την Δευτέρα και όπως δήλωσε η κυρία Πιερρή, είναι βεβαία πως το κλίμα θα είναι καλό για όλη τη σχολική κοινότητα. Από την στιγμή μάλιστα που λαμβάνονται καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement