Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παππάς από Πάτρα: « Οι τράπεζες θησαυρίζουν και η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας»

Τι ανέφερε για το φορολογικό νομοσχέδιο και την πολιτική της κυβέρνησης

Published

on

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που φέρνει μέσα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο άσκησε ο Τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Νίκος Παππάς μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ» στο πλαίσιο του 26ου Forum Ανάπτυξης. 

«Την ώρα που οι τράπεζες κερδίζουν 7,5 δισ. ευρώ, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χατζηδάκης επιχειρούν να εισπράξουν 600- 700 εκατομμύρια ευρώ από την οριζόντια φορολόγηση σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων», ανέφερε ο κ. Παππάς στην αρχική του εισήγηση τονίζοντας πως τα μέτρα της κυβέρνησης λειτουργούν ως αντικίνητρο και δεν συμβάλλουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής. 

«Δεν κλείνουμε τα μάτια, βεβαίως υπάρχει το πρόβλημα φοροδιαφυγής, δεν θα το αρνηθούμε, όμως η λύση δεν βρίσκεται στην δημιουργική καταστροφή όπως την αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς λέμε ότι πρέπει να γίνει ρύθμιση χρεών, να υπάρχει πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, και να ληφθούν μια σειρά μέτρων που θα προκύψουν μέσα από διάλογο».

Υπογράμμισε κατηγορηματικά πως «στον δημοσιονομικό χώρο του 2023 χωράει αφορολόγητο ύψους 10,000 ευρώ για όλους. Έχει έρθει η ώρα, λοιπόν, να συζητήσουμε για προοδευτικές λύσεις», τονίζοντας πως πρέπει να ανοίξει ο διάλογος και να συζητηθούν λύσεις από την διεθνή εμπειρία.

«Η πολιτική του κ. Χατζηδάκη αφορά την μικρή επιχείρηση και όχι τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και κάλεσε τον Υπουργό να αποσύρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.   

Επεσήμανε πως μέσα από τον διάλογο, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ θα υποστηρίξει κάθε μέτρο που θα χτυπήσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην ρίζα του, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις θέσεις του κόμματος, όπως θέσπιση κινήτρων κατά της φοροδιαφυγής, πλαίσιο πολύ αυστηρών ποινών, μπόνους για σύνδεση με POS, περισσότερες αποδείξεις, μεγαλύτερη έκπτωση φόρων, όριο στις συναλλαγές με ρευστό, παρεμβάσεις από ελεγκτικούς μηχανισμούς, κ.α.

«Δεν μπορεί να ανθίζουν οι τράπεζες και η οικονομία να είναι σε καχεξία» τόνισε χαρακτηριστικά και έθεσε επί τάπητος τις προϋποθέσεις που η χώρα μας πρέπει να συμμετάσχει στην συζήτηση για το νέο σύμφωνο σταθερότητας που εξελίσσεται στην Ευρώπη. 

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και επιστημονικών συλλόγων, οι οποίοι εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους τάσσονται ενάντιοι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο διαμηνύοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι δικαίωσης, δηλαδή της απόσυρσης των μέτρων. 

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πως δεν θέλησε να κάνει αναφορά στα εσωκομματικά και στην δευτερολογία του έστειλε μήνυμα ενότητας, εξωστρέφειας, αγώνα και πλήρους στήριξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τα νέα φορολογικά μέτρα. 

«Η παράταξη δεν υπάρχει για να αναπαράγει τον εαυτό της αλλά υπάρχει για να ξαναδυναμώσει μια συμμαχία που υπέστη πλήγμα από πολιτικές που μας επιβάλλανε» ήταν το μήνυμα που έστειλε με αφορμή τις αναφορές από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έθιξαν και τα εσωκομματικά ζητήματα.

Την συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7 Θάνος Χριστακόπουλος. 

Ροή ειδήσεων

Advertisement