Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χ. Μπονάνος:  «Τιμάμε την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς το Έθνος»

Published

on

Την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τίμησε σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσοστόμου

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος παρέστη στη Δοξολογία και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ελευθερίας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλατεία Όλγας), όπου εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση. 

Μετά το τέλος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, ο κ. Μπονάνος δήλωσε: 

«Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Συμμετέχουμε στον εορτασμό και τιμάμε την προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων,του ένστολου βραχίονα της χώρας, προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.Η σκέψη μας σε όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά για την τιμή και την δόξα της Πατρίδας μας.

Ο εορτασμός συμπίπτει με μια μεγάλη μέρα της  Ορθοδοξίας, τα Εισόδια της Θεοτόκου γεγονός που έρχεται να μας θυμίσει για μια ακόμη φορά την κοινή πορεία,  τους άρρηκτους δεσμούς Ορθοδοξίας και Έθνους. Οι καινοφανείς και επικίνδυνες ιδέες δεν ταιριάζουν σε αυτή την δύσκολη γειτονιά. Πάνω από κάθε επιλογή , προέχει η Εθνική μας Ενότητα που μας κρατάει σαν εθνική οντότητα στο βάθος των χρόνων. Χρονιά πολλά σε όσους έχουν ταχθεί να προασπίζουν την ακεραιότητα της Χώρας μας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement