Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σταϊκούρας: Ξεκινά η κατασκευή του οδικού άξονα Λαμία – Αντίρριο

Published

on

Την έναρξη κατασκευής του Τμήματος Μπράλος – Άμφισσα, του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, ένα έργο που «σχεδίασε, ωρίμασε, δρομολόγησε και υλοποιεί η κυβέρνηση», ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα στον Μπράλο.

«Ο Διαγώνιος Οδικός Άξονας Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο συνιστά τμήμα του διεθνούς οδικού δικτύου Ε65. Αποτελεί τον συνδετήριο άξονα μεταξύ των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ και Ιονίας Οδού, αλλά και σύνδεσης Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους. Εξυπηρετεί πλήθος διατοπικών και ευρύτερων μετακινήσεων, από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα προς περιοχές της Δυτικής και Νότιας χώρας, με αυξημένη οδική ασφάλεια και ταχύτητα», δήλωσε ο υπουργός.

Τόνισε ότι το σημαντικό αυτό έργο αποτελεί μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 262,2 εκατ. ευρώ, αφού είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το πρώτο οδικό έργο στο νέο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό μελέτης 285,5 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την έναρξη κατασκευής του έργου, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι σε όλη την επικράτεια, βρίσκονται σε εξέλιξη εκατοντάδες μικρά και μεγάλα οδικά έργα, με στόχο τις σύγχρονες υποδομές και τις ασφαλείς μεταφορές, ανάμεσα στα οποία, εμβληματικά οδικά έργα στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

«Σημαντικό τμήμα του Ε65 αναμένεται να παραδοθεί σε κυκλοφορία τους πρώτους μήνες του 2024. Η οδική σύνδεση Άκτιο – Αμβρακία θα παραδοθεί, στο σύνολό της, τους αμέσως προσεχείς μήνες. Τμήμα του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι επαναδημοπρατήθηκε. Και η παράκαμψη της Χαλκίδας προχωρά», τόνισε ο υπουργός Υποδομών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement