Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προσκύνημα στη Βασιλεύουσα-Από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών για την επίσημη πράξη Αγιοκατατάξεως του Αγίου Γερβασίου

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Με την ευκαιρία της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Γερβασίου, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος απηύθυνε κάλεσμα στους πιστούς να συμμετάσχουν τόσο στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αχαιών Αγίων, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όσο και στην «προσκυνηματική θεωρία», στην Κωνσταντινούπολη, το διάστημα 15 έως 20 Δεκεμβρίου.

«Ζήσαμε αυτήν τη μεγάλη χαρά στις 16 του μηνός», υπενθύμισε ο Μητροπολίτης Πατρών για την Αγιοκατάταξη του Αγίου Γερβασίου, υπογραμμίζοντας: «Ήταν κάτι που το περίμενε ο πατραϊκός λαός από πολλών ετών. Κοντά στους άλλους Αγίους προστίθεται, επίσημα πλέον, και ο Άγιος Γερβάσιος, ο διδάσκαλος και ιεροκήρυξ των Πατρών».
Για την επίσημη πράξη Αγιοκατατάξεως του Αγίου Γερβασίου, που θα υπογραφεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Φανάρι, στις 18 Δεκεμβρίου, η Ιερά Μητρόπολις Πατρών διοργανώνει «προσκυνηματική θεωρία» στην Κωνσταντινούπολη, όπως τη χαρακτήρισε ο κ.κ. Χρυσόστομος, επισημαίνοντας: «Κάνω έκκληση στον πατραϊκό λαό, όσοι περισσότεροι, να μεταβούμε εκεί, να μας συνοδεύσετε τιμητικά, προσκυνηματικά, πνευματικά. Θα πάμε εκεί για προσκύνημα, στη Βασιλεύουσα των πόλεων για να παραλάβουμε την πράξη, επισήμως υπογεγραμμένη, της Αγιοκατατάξεως του Αγίου Γερβασίου.
Η προσκυνηματική εκδρομή είναι οδική και έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 15 – 20 Δεκεμβρίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 275 ευρώ ανά άτομο. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών ή στον ιερέα της ενορίας τους.
Καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχών είναι η Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement