Connect with us

Εκκλησιαστικά

Συνάντηση με τους «χρυσούς» φοιτητές είχε ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος

Published

on

Την φοιτητική ομάδα «Patras- Medicine IGEM 2023» του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας «IGEM», πού πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παρίσι, (φέτος διεξήχθη από 2-5 Νοεμβρίου), υποδέχθηκε χθες στο Επισκοπείο Πατρών, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Η Φοιτητική ομάδα αποτελείται από δέκα προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς Φοιτητές από τα Τμήματα, Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Χημείας και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και παρουσίασε την εργασία-έρευνα «Ανοσοθεραπεία παγκρεατικού καρκίνου με χρήση CAR-NN κυττάρων πού προέρχονται από επαγόμενα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα (ΙPSCs)» και απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των θεραπευτικών project.

Ο Μητροπολίτης μίλησε με πολλή αγάπη στα παιδιά, τα επαίνεσε για την λαμπρή τους επιτυχία και την διάκριση και τους ευχήθηκε να προοδεύουν με τη χάρη του Θεού, αξιοποιώντας τα τάλαντα που τους έχει δώσει ο Θεός προς δόξα του Κυρίου μας και όφελος των ανθρώπων.

Τους μίλησε για την σχέση πίστεως και επιστήμης, για την ζωή των Αγίων, οι οποίοι έχοντες κατακτήσει την κατά Θεό γνώση και σοφία, αξιοποίησαν την επιστημονική γνώση, το δώρο αυτό του Θεού στον άνθρωπο, για την προαγωγή του ήθους, της αξίας και της ψυχοσωματικής υγείας του ανθρώπου.

«Σταθείτε με συνείδηση ευθύνης, απέναντι στον Θεό και στην κοινωνία μας, εργαστείτε σπουδάζοντας με ήθος, το οποίο είναι το χαρακτηριστικό σας γνώρισμα και με αρετή. Κρατείστε τις ηθικές αξίες και χρησιμοποιείστε τα επιτεύγματα της σύγχρονης προόδου για το καλό της ανθρωπότητος», είπε στα παιδιά ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης, επαίνεσε και τους υπευθύνους Καθηγητές και παρεκάλεσε τα παιδιά να μεταφέρουν τους χαιρετισμούς του και τον έπαινό του και στους γονείς τους.

Σε όλους προσέφερε ως ευλογία από μία εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Την ομάδα των φοιτητών αποτελούν οι εξής: Παρασκευή Τερζίδου, Τμήμα Φαρμακευτικής, Αναστασία Θανοπούλου, Τμήμα Χημείας, Μαρία Παπαμιχαήλ, Τμήμα Φαρμακευτικής, Βλάσιος Παναγιώτου, Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Χρήστος Καλογερόπουλος, Μεταπτυχιακός στο Τμήμα Χημείας, Αδαμαντία Ράπτη, Τμήμα Φαρμακευτικής, Ειρήνη Λιεπούρη, Τμήμα Βιολογίας, Ισιδώρα Λιεπούρη, Τμήμα Φαρμακευτικής, Νεφέλη Κώστα, Τμήμα Βιολογίας, Ορέστης Παγδάτογλου, Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, ενώ καθηγητές: Ηλίας Καζάνης, Τμήμα Βιολογίας, Ελευθερία Ροσμαράκη, Τμήμα Βιολογίας

Ροή ειδήσεων

Advertisement